2. disk ihtiyacı için hangi diski tercih edilmeli?

taserzetsu

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B550 + Ryzen 5 5600( 4.8 GHz OC) | RX 6800 | Crucial Ballistix 2x8 (OC) | DarkFlash DLX21 | SE-224-XT (Arctic 2xP12) | 980 Pro | HyperX Alloy Origins 65 | HyperX Haste Wireless | HyperX Cloud II | Dell G3223D |
Meslek
Elektrik&Elektronik Mühendisi
Anakartım Gigabyte B550 Gaming X v2. yeni bir disk almak istiyorum. 1. M.2 slotunda Samsung 980 Pro takılı. Resimde de görüldüğü üzere 2 SSD slotum var ve diğeri PCI 3.0 destekliyor. 2. diski oyun için kullanacağım. 1 TB Samsung oyun için yeteri kadar karşılamıyor çünkü Windows kurulu. Yeni alacağım SSD için disk önerilerinize ihtiyacım var. 1 TB almayı düşünüyorum. Bütçe konusunda henüz bir fikrim yok. Bir de oyunlara hızlı giriş, loading ekranlarının kısa sürmesi için M.2 SSD'mi tercih etmeliyim? Yoksa SATA SSD bile yeterli der misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar için sata SSD fazlasıyla yeterli. M2 olması yükleme ekranlarında kayda değer düşüşler sağlamıyor.
Bir zamanlar M2 SSD vs SATA SSD videosu izlediğimde GTA V'de loading ekranı çok farkettiriyordu yanlış mı hatırlıyorum?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodan kontrol edebilirsin ne kadar fark yaratığını. 2 sn erken gireceğim diye aradaki farkı vermeye değmez diye düşünüyorum.

Oyunların açılış hızında SATA ve M.2 arasında pek bir fark yok. Bütçe ne o önemli.

1 TB M.2 SSD'ler için zaten fiyatlar 1.5K'den baslamıyor mu? SATA SSD'ler haliyle daha ucuz oluyor galiba. Bütçe belirtmedim o yüzden siz istediğinizi önerebilirsiniz.

Meh, pek fark yokmuş aralarında. Samsung 970 EVO Plus ve 980 PRO önerebilirim
Bu önerdikleriniz muadilleri arasında en iyileri mi? Bir de tavsiye etmeyi düşündüğünüz SATA SSD'leri öğrenebilir miyim karşılaştırmak açısından?

Bu önerdikleriniz muadilleri arasında en iyileri mi? Bir de tavsiye etmeyi düşündüğünüz SATA SSD'leri öğrenebilir miyim karşılaştırmak açısından?

Şunu referans alabilirsiniz. Genelde okuma/yazma hızları 400-500 MB/s arasında oluyor SATA SSD'lerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…