2. Dönemde 1. Dönem dersini alttan almak genel ortalamayı etkiler mi?

halogong

Megapat
Daha fazla  
Bu dönem staj yaptım. 1 Türk dili CB geldi. Aa getirebilirdim fakat vizeyi kaçırdım. Bu yüzden boşa ortalamam düşmesin diye ikinci dönem tekrar almak istiyorum bu dersi. Biraz araştırma yaptım ve alttan alınan ders ortalamayı düşürür gibisinden şeyler okudum. Okulu uzatma durumu olmayacak. İlk dönem staj yapmayı seçtim. İkinci dönem diğer arkadaşlarım staj yaparken ben dönemlik dersleri ve Türk dili dersini alacağım. Genel ortalamaya katkısı normalden az mı olur? Yoksa ilk dönemki gibi etki yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bahsedeceğim şey üniversiteler arası değişiyor mu bilmiyorum ama 1. dönem aldığınız bir dersi 2. dönem alamazsınız. En azından benim ve kardeşimin okuduğu üniversitede(Akdeniz-İstanbul) bu şekilde. 1. dönem aldığınız dersi tekrar almak isterseniz bir sonraki senenin 1. dönemini beklemeniz gerekiyor. Eğer sizin okuduğunuz üniversitede tersi bir durum söz konusu ise ortalamaya daha az etki etmesi için dersin kredisinin düşmesi gerek.

Staj yaptığım için anlattığım durum geçerli. Yani ilk dönem staj yapan kişi, ikinci dönem staj yaparlarla beraber tekrar ilk dönem derslerin alabiliyor. Diğer açıklama için teşekkür ederim.

Bu dönem staj yaptım. 1 Türk dili CB geldi. Aa getirebilirdim fakat vizeyi kaçırdım. Bu yüzden boşa ortalamam düşmesin diye ikinci dönem tekrar almak istiyorum bu dersi. Biraz araştırma yaptım ve alttan alınan ders ortalamayı düşürür gibisinden şeyler okudum. Okulu uzatma durumu olmayacak. İlk dönem staj yapmayı seçtim. İkinci dönem diğer arkadaşlarım staj yaparken ben dönemlik dersleri ve Türk dili dersini alacağım. Genel ortalamaya katkısı normalden az mı olur? Yoksa ilk dönemki gibi etki yapar mı?

Alttan alınan dersin ortalamayı düşüreceğini düşünen kişi ortalama hesabı yapmayı bilmiyordur. Ortalama derslerin kredisi ile aldığın notun puan hesabı çarpılarak bu puanların toplamının toplam alınan krediye bölünmesiyle bulunur. Örnek olarak 2 dersiniz var her ikisi de 4 kredi. Biri AA, diğeri FF. AA=4 ve FF=0 kabul edersek ortalamanız (4*4+4*0)/8(kredi toplamı)'dir. Yani 2. Eğer FF dersiniz AA olursa o da 4 olur, eşitlik (4*4+4*4)/8=4 olacaktır. Ortalama bu şekilde hesaplanır. Alttan ders almanın tek eksisi eğer dönemlik alabileceğiniz kredi sınırı varsa alttan ders aldığınız için dönemin dersini alamayacağınız için okulunuzun uzaması olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı