2 doktor maaşıyla ev alamayan insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önce bilgisayarımız olsun oyununu bir şekilde hallederiz, şu an stok sorunu var biliyorum ama olmadan önce de giriş seviyesi bilgisayarlar en az 5-6 bindi.

Ben 5 ay önce Monster aldım 7300'e 1650 var bir de yapacak bir şey yok.
Doktorluk yapan arkadaşım ayda 35.000 lira parayı beğenmiyor özelde :) ne tür ev baktığına ya da alanına bağlı az. Devletteyse zor ama cidden.

Devlet zor ona bakarsan özel öğretmen olunca en az 10000 alıyorsun devlette ise 4000 falan diye biliyorum.
 
Eki Görüntüle 898452

Aslında dedikleri doğru, Beylikdüzü'nde doğru düzgün bir ev 700.000 TL'den başlıyor. Bunlar bile ev alamıyorsa sanırsam biz sadece araba alabilmek için 40 yaşına kadar para biriktireceğiz ve yıllarca çektiğimiz kredinin borcunu ödeyeceğiz.
Sen git doktor ol yıllarını harca ama bir tane bile ev alama mantığa sığmıyor.
(Avrupalı vasıfsız işçi > Türkiye'de 5 sene üniversite okumuş+ Minimum1 yıl Tus'a çalışmış bir insan.)
 
Bunun biraz insanların elinde olduğunu düşünüyorum. Bir şeylere sahip olabilmek için bazen fedakarlık gerekiyor. Babam tek başına aldığı maaş ile 10 yıl içerisinde 3. evini alırken bu maaşa sahip olan insanların hala nasıl sahip olamadıklarını anlayamıyorum. Bu bahsettiğim süreç içerisinde zor zamanlar geçirdiğimiz de oldu fakat şükürler olsun ki bugün refah bir yaşam sürüyoruz zamanında çektiğimiz dertler sayesinde. İnsanlar oturdukları yerden her şeye sahip olabileceklerini mi sanıyorlar anlamıyorum ki arkadaş.
 
Kredi çekmeden ve maaşının bir kısmını kenara koyarak ev almak gerçekten imkansız.
Babam tek başına aldığı maaş ile 10 yıl içerisinde 3. evini alırken bu maaşa sahip olan insanların hala nasıl sahip olamadıklarını anlayamıyorum.
Babanız bu evleri nakit mi aldı yoksa kredi çekerek mi? Buradaki doktorlar, kredi çekmeden ev almayı kastediyorlar.
 
Tek kişilik doktor maaşıyla bile 4 kişilik aile çok refah içinde yaşar.
4 kişilik ailenin konforlu bir şekilde yaşayabileceği, sağlıklı bir evin kirası 2500 TL'den başlıyordur hocam minimum. Tek çocukla belki idare edersin. Bebek mamaları, peynirler markete "ALARMLA" raflara konulmaya başlandı. Eğitim de sizin refah anlayışınıza dahilse o zaman o çocuğun özel okuluna da para verilmesi gerek hatırlatayım.
 
4 kişilik ailenin konforlu bir şekilde yaşayabileceği, sağlıklı bir evin kirası 2500 TL'den başlıyordur hocam minimum. Tek çocukla belki idare edersin. Bebek mamaları, peynirler markete "ALARMLA" raflara konulmaya başlandı.
Güldürme beni. Akrabamız aylık 1700 lira kendi aldığı evi ödüyor 3+1. 2500 TL kira ne?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı