2 doktor maaşıyla ev alamayan insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hala bitmedi tam hız devam ediyor, amaç zaten hızlı satış değil dikmek ve ihale ya da rant sağlamak. Asla bitme. Hava alanlarında bile devam ediyor kampanyalar :)
İlk önce demirin çimentonun fiyatına bak ondan sonra söyle bence .
 
Keşke Dolar ile maaş alsak.
Zaten dolar üzerinden maaş alıyorsunuz kardeşim. Asgari ücret 300 dolar civarı doktor maaşları da 1000 dolar civarı.

Sorun kazandığın paranın az olması(ülkecek). Dolar, TL, Euro, Japon yeni, ne kazanırsan kazan fazla kazanmalısın. Yoksa bir hiçiz.
 
Ablam laborant eşi icrada çalışıyor 2 evleri var üstelik evleneli 4 yıl oldu ve evliyken aldılar ikisini de. Abartmayalım her şeyi refah seviyemiz yüksek değil, vergi fazla, paranın değeri yok ama Twitter'a da inanmazsınız ya.
 
Malesef ahlak diye bir şey kalmamış. Merkeziyetçi yapılardan daha özerk yapılanmalara geçilmedikce ve halk daha çok yönetime entekre edilmedikçe bu devran böyle gider. Teklonoji bunu tersine cevirebilir belki ilerde hiç bilmediğimiz değişik yönetim modelleri ortaya çıkabilir. Blockchain gibi uygulamalar üzerinden.
İş şuan teknolojiye bakmıyor, daha doğrusu konumdaki adamına bakıyor. Ne ayaklar döndürüyorlar marketlerde bile, Bim'in 1400'e yakın market şubesi Lider'e ait olduğu için bilerek denetlendirmeler de yapılmıyor, daha neler var Ankara kulisinde...
 
Blockchain gibi uygulamalar üzerinden.

Blockchain şu an devlet üstü bir sistem gibi işliyor. Güvenlik konusunda sağlam bir sistem. Şu an devlet üstü ama ileride Devletler oluşturabilir.

Tarihte örnekleri var bunun. Hiçbir sistem ve devlet kalıcı değil, değişmeyen tek şey değişimdir.
 
4 daire diktim kendim ;) Ne savaşlar verdim belediye izinleri için bir bilsen... Bir işin düştüyse onun da şansa işi düşüyor.
Şuanda bana göre ev dikilmesi mantıksız. Babam mütahhitlerin yarım bırakılmış evlerini alıp yapıp satıyor, iyi para var.
 
16.000 TL maaş alıp ev alamayanlar daha komik bence. Her mesaja kahkaha atanlar da.

16.000 TL maaş ile ev alınabilir mi, alınır. Ancak iki doktor maaşı o kadar eder mi, bakmak lazım. Bir bilgim yok cidden.

Tabii bu işin muhit, ev yaşı, kredisi faizi ve bir de sana kalacak maaş hesaplaması var. Biraz birikimi varsa alınır bence.

Bir akrabamız bu yaz öyle ev aldılar İstanbul'dan, 10 senedir çalışıyorlar neredeyse. Birikimleri vardı ve üstüne kredi çektiler. İki kişinin maaşından birisi kredi taksitine gidiyor neredeyse, bankacılar.

Tabii puanlar da düşüktü o zaman.
 
Zaten Dolar üzerinden maaş alıyorsunuz kardeşim. Asgari ücret 300 dolar civarı doktor maaşları da 1000 dolar civarı.

Sorun kazandığın paranın az olması (ülkecek). Dolar, TL, Euro, Japon yeni, ne kazanırsan kazan fazla kazanmalısın. Yoksa bir hiçiz.
İlle de ünlem mi koymak gerekiyor? Malum şahıs, zamanında demişti ya hani.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı