2 doktor maaşıyla ev alamayan insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam gerçekten ciddi sıkıntı var bu aralar döner sermayelerde yatmadı çoğu şeyi vermiyorlar. Ve o gördüğünüz maaşlar vergisiz hali vergi çıkınca bu miktarlara düşüyor.
Uzman doktor kamuda 9314 TL alıyor. Dediğiniz maaşı alabilmesi için %50'den fazla gelir vergisi ödemesi gerekirki öyle bir şey yok. Tekrar söylüyorum bir doktorun Türkiye'de bu maaşı kabul etmesi imkansız. Babanız ya sizi kandırıyor ya da borçları var.
 
Hocam döner sermaye 0 olunca bile uzman doktor maaşı 7-8 arası şu an. Babanız nerede çalışıyor neden bu kadar alıyor? Doğru bildiğinize emin misiniz?

Doktor maaşı 3 şeyden oluşuyor: Maaş + sabit ek ödeme + performans ek ödemesi. Döner dediğimiz şey performans ek ödemesi oluyor. Birçok hastanede verilmiyor. Maaş 3-4, sabit yine 3-4 diye biliyorum kabaca. Ama sabit ek ödeme mutlaka yatıyor olmalı.

Hocam aşkım tüfekçide çalışıyor o basına yansıtılan para siz onu verginin içinden düşün.

Uzman doktor kamuda 9314 TL alıyor. Dediğiniz maaşı alabilmesi için %50'den fazla gelir vergisi ödemesi gerekir öyle bir şey yok. Tekrar söylüyorum bir doktorun Türkiye'de bu maaşı kabul etmesi imkansız. Babanız ya sizi kandırıyor ya da borçları var.

Hocam vallahi bana öyle anlatıyor aynı şeyi bende daha önce söylemiştim.Herhangi bir borcu vesaire yok.
 
Kaynağa gerek mi var? Kafanda, düz harcamalarının hesabını yap, defterde not et, gerçek olduğunu anlarsın.
İnsanlara ülke çok kötü havası yaratmak için atılmış bir twet olamaz mı? Herkesin dediğini önemsiyeceksek bu dünyada heyt yavrum benim.
 
Kendi yaşadığım 2+1 80m2 dairenin satılık fiyatları 350K'dan başlıyor, yaşadığım evde fiber altyapı bulunmuyor, elektrik açısından topraklama yok, duvarlar A4, yemek getirmeyen bir sürü şube var, yaşadığım yerde serseri bol ayrıca.
Son 2 yilda sisen Istanbul'un standart fiyatlari bunlar artik . Ama heryer anlattigin gibi degil, duzgun bir yer icin milyon TL ler vermek sart degil guzel arastirmayla da bulunabiliyor bunu demek istiyorum en kotu bir evim kendime ait olsun denirse 1+1 alip oturulur kendi evinde sonrasina bakilir. Benim temel aldigim konu bu baslik bu arada .
 
Bu konu insanların yaşayış biçimlerine de bağlı. Çok harcamayı seven bir yaşantıları varsa ev almaları zor olabilir tabikide.
 
''Biz Türkler KDV öderiz. KDV bulamazsak ÖTV öderiz. ÖTV bulamazsak MTV öderiz. MTV bulamazsak TRT Payı öderiz. TRT Payı bulamazsak %1 Kültür Bakanlığı Payı öderiz. %1 Kültür Bakanlığı Payı bulamazsak Gümrük Vergisi öderiz. Gümrük Vergisi bulamazsak Damga Vergisi öderiz. Damga Vergisi bulamazsak Gelir Vergisi öderiz. Gelir Vergisi bulamazsak Emlak Vergisi öderiz. Emlak Vergisi bulamazsak verginin vergisini öderiz. Verginin vergisini bulamazsak biz hiç Türk olamadık demektir '':)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı