2 doktor maaşıyla ev alamayan insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne diye şimdi diğer ülkelerle kıyaslamaya geçiyorsun? Savunacak bir şey kalmadığında kötünün iyisiyiz lafı vardı birde.

Yıllık gelirlerinin yarısını biriktirseler diyorum, o da 750K yapıyor ucuz ev ucuz ev diyorsun hayatında kaç tane ev gezdin acaba sorabilir miyim?
sen galiba ağır cahilsin. Amerikanın ekonomisi 19 trilyon dolar adamlar dünyanin birincisi. Paralarinin değeride ayni şekilde en iyi para birimlerinden biri. Gelmiş diyorsun ki kıyaslayacaz mi :D Amerikada ki doktor bile 15 yılda alıyor diyorum sana o da hiçbir şey yiyip içmeyecek. 11,5 k dolarıyla merkez şehirde bir evin ederide 2 milyon dolar 17 yılda aliyor 1 cent bile harcamadan.... bu da size kapak olsun.
 
Görende Amerika'da ki doktorun 1 yılda ev aldığını sanır. New yorkda ki ortalama bir evin fiyatı 2 milyon dolar. Doktorun aldiği aylık ücret 11,5 k dolar. 15 yılda alıyor Amerika'da yaşayan bir doktor. Hadi bakalım o zaman bunada bir kılıf uydurun.

14.000.000TL demek Türk lirasi ile ve Amerika'da ortalama ev fiyatları 500.000
 
Ne diye şimdi diğer ülkelerle kıyaslamaya geçiyorsun? Savunacak bir şey kalmadığında kötünün iyisiyiz lafı vardı birde.

Yıllık gelirlerinin yarısını biriktirseler diyorum, o da 750K yapıyor ucuz ev ucuz ev diyorsun hayatında kaç tane ev gezdin acaba sorabilir miyim?
Bende ev sahibiyim. Ayrıca illa İstanbul'a yaşamak yada İstanbul'un pahalı semtinde oturmak zorunda değil.
 
İstanbul’u bilmiyorum, ama Ankara’da Bahçelievler, Ümitköy, Çayyolu gibi yerlerden bahsediyorum örneğin. Bahçeli’de 2+1 yeni daireler 700.000’den başlıyor, 50-60 yıllık apartman daireleri 350.000’den başlıyor. Ümitköyü falan bilmiyorum ama bir müstakil ev alayım deseniz birkaç milyondur zaten tahminimce. 6 yıl 6500 ödemeli kredi alsanız faizli ödemesi 470.000 TL ediyor, o kredi kaç TL olur ki zaten? 350-400 mü? Kredi işlerini pek bilmiyorum. Anca eski, öğrenci evinden hallice daireler alınabilir yani sadece krediyle.

O kadar uzun süre okuyup, ağır koşullarda çalışıp, idare etmelik derme çatma bir evde oturmak istemeyebiliyor insanlar. Dediğiniz gibi kredi vs ile bir şekilde alınırdı orta karar bir ev ama düzgün bir ev almak için şu an sadece kredi yeterli değil. Anne babadan kalma bir ev, dükkan vs olsa satılıp üstüne kredi çekilip alınabilir anca öyle evler. Tweet sahipleri büyük ihtimalle öyle bir imkana sahip değildi, ve kira ödeyip iyi bir evde yaşamayı tercih ettiler, bütün maaşlarını krediye verip idare etmelik bir ev sahibi olmayı tercih etmediler.

Sabır konusunda yanlış düşünüyorsunuz bence. Aslında şu an Türkiye için haklısınız. Sabredip yavaş yavaş biriktirerek anca iyi evler alınıyor ama durum böyle olmamalı. Yıllarca okumuş, üniversite mezunu olmuş insanlar, istedikleri makul kalitede, yeni ve güzel evleri arabaları, borç içinde yaşamadan alabilmeliler, sabretmek zorunda olmamalılar. Çocuğu olmayan iki doktor yabancı ülkelerde bizde olduğundan çok çok daha rahat bir şekilde iyi evler ve arabalar alabiliyor sonuçta.
Cok haklisin kesinlikle katiliyorum sana ama icinde bulundugumuz sartlarda hayalini kurdugumuz seylere ulasamiyorsakta ona en yakin ne yapabilecegimizi bulmamiz gerekiyor. Ben de inan cok merak ediyorum soyle 3-4 aylik maasa bir araba almak ya da 5TL ye yarim kilo et,kiyma almak nasil bir his acaba diye ama icinde bulundugumuz ortam bu sekilde malesef ,bu durumdan kendimizi en iyi nasil cikaracagimizi dusunup ona gore hareket etmekten baska care yok.
 
Sen galiba ağır cahilsin, Amerika'nın ekonomisi 19 trilyon dolar adamlar Dünya'nin birincisi. Paralarinin değeride ayni şekilde en iyi para birimlerinden biri. Gelmiş diyorsun ki kıyaslayacaz mi :D Amerikadaki doktor bile 15 yılda alıyor diyorum sana o da hiçbir şey yiyip içmeyecek. 11,5 k dolarıyla merkez şehirde bir evin ederi de 2 milyon dolar 17 yılda aliyor 1 cent bile harcamadan.... bu da size kapak olsun.
O kadar yazım yanlışı var ki alıntılamaya korkuyorum. ABD'de doktor maaşı ve bankaların verdiği kredilerle Türkiye'deki maaşın değeri ve Türkiye'deki bankaların verdiği kredi aynı mı kardeşim?
 
14.000.000TL demek Türk lirasi ile ve Amerika'da ortalama ev fiyatları 500.000
aslan parçası. türkiyede merkez şehir olan İstanbulda ki ev fiyatlarıyla bursa da ki veya balıkesirde ki ev fiyatları aynı değil. new yorka bakacaksın. Eğer Türkiyede istanbula bakıyorsan Amerikada da newyorka bakacaksın o da 2 milyon dolardan başliyor ortalama bir ev.. he dersen ki çürük çakık ev o zaman istanbulda ki 750 bin liralık evlere laf yapmayacaksin. Amerikada bir doktor maaşindan bir cent bile harcamadan 15 yılda alabiliyor new yorkda evini. Türkiyede ise istanbulda 10 yılda alabiliyor. Karşilaştirdiğimiz ülke dünyanin 1. si Türkiyeden 18 kat daha güçlü ülke
 
@onaylayınkardesimnickimi Dostum ABD bankaları vatandaşlarına ne miktarda kredi veriyor onu araştır önce. Sonra tartışalım.
konuştuğumuz konu bankaların verdiği kredi miktarı değil. Doktor maaşıyla bilmem 10 yılda hiç bir kuruş harcamadan alabiliyor ülke çok kötü ayağına yatiyorsunuz ya o yüzden söylüyorum. Amerikada da bir doktor 11,5 k maaş aliyor ve 2 milyon dolardan başliyor merkez newyorkda ki ev fiyatları bu da 15 yıla tekabül eder. Türkiyede 10 yıllık doktor maaşı Amerikada 15 yıllık doktor maaşı diyorum. ki bu ülke dünyanin en iyi ekonomisi. Türkiyeden 17-20 kat civari güçlü ülke diyorum. hala gelmiş neyi zırvalıyosuın anlamiş değilim.
@onaylayınkardesimnickimi Siz kaşındınız sadece 5 dakika verin kanıtlarıyla kaçıncı dereceden cahil olduğunuzu kanıtlayacağım.
hadi bakalım bekliyorum. gidipte newyorkda ki şehirden uzak bölgelerde ki ev fiyatlarını bulup gösterirsen bende sana ayni şekilde istanbulda şehirden uzakta ki ev fiyatlarını bulup gösteririm. sonra karşılaştiralim bakalım amerika gibi 17-20 kat daha güçlü ekonomiye sahip ülke ile Türkiyede ki doktorların kaçar yıllarda ev aldiklarini hesaplayalim. bekliyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı