2 doktor maaşıyla ev alamayan insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@onaylayınkardesimnickimi Güzel abim New York'ta diyorsun, NYC nüfusu 8 milyon, şehir şehir bakıp hangisinde en pahalı diye cımbızlarsan çok kolay çarpıtırsın tabii ki de. Orada eyalet eyalet bakacaksın, NYC lüks bir yer ve NYC'deki evlerin sunduğu özelliklerle İstanbul'daki evlerin sunduğu özellikler aynı değil. En basitinden hala fiber olmayan evler var.
 
Hocam düz hesap yapıyorum sadece. Ev fiyatları ortada. Aylık 15k kazansalar 0 TL harcamadan 4 yıl çalışmaları gerekir düzgün bir ev için.

Borca ve krediye girmeden ev almak her zaman zordu diye düşünüyorum. Bu dönemde de aldığın maaş ne olursa, bir şekilde borca girmen ya da kredi çekmen gerekecek.

Bazıları bunları göze alıp yapar, bazıları ise ev ya da araba almak için diğer harcamalarını kısıtlamak istemez. Bu tamemen kişinin ya da ailenin tercihi.

Bu gönderi bana o nedenle gerçekçi gelmedi, yoksa ülkede neyin ne olduğunu biliyorum. Ancak anadan babadan gelen bir birikim yoksa, ev ya da araba almak için kendini kısıtlaman gerekiyor, çok çok fazla bir maaşın da yoksa.

Bazılarının cidden maaşları düşük oluyor, bazılarının maaşı yetse bile borca ve krediye girmek istemediği için ya da harcamalarını kısmak istemediği için, ev ya da araba almaktan kaçınıyor. Benim çevremde böyle tanıdıklarım var.

Herkesin kendi tercihi, saygı duyuyorum.
 
1 yılda bir ev alabildiklerini gördüysen artık kaçıncı dereceden cahil olduğunu hesaplamaya başlayabiliriz istersen. @onaylayınkardesimnickimi
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    166,6 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    207,5 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Görüntüsü (24).png
    Ekran Görüntüsü (24).png
    243,5 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran Görüntüsü (25).png
    Ekran Görüntüsü (25).png
    170,4 KB · Görüntüleme: 30
  • Ekran Görüntüsü (26).png
    Ekran Görüntüsü (26).png
    200,2 KB · Görüntüleme: 49
Katılmıyorum.

Buradan New York ev fiyatlarına bakabilirsiniz. Gayet şık evler var 200K-300k civarında ki burası New York yani diğer eyaletlerdeki durumu siz düşünün.

Ayrıca:Dünyada en yüksek doktor maaşı veren 10 ülke

250 bin dolarlık ev buldum. Evin yapım tarihi 1930, 90 yıllık ev diyorsan. Türkiye de de sana 90 yıllık değil 40 50 yıllık ev fiyatlarını söyleyim istersen karşilaştiralim?
 
İki doktor 4 senede ev alamıyorsa kendilerinde de suç var. 4 senede birikim yapıp üstüne kredi çekerek ev alabilirler. Ev alacaksan illa borçsuz alacaksın diye bir şey yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı