2. Dünya Savaşından şu zamana kadar en az gelişen şey nedir?

Bence gemiler. Evet, gemiler de fazlasıyla gelişti ama bence uçaklar ve tanklara göre daha geride kaldı gelişmek bakımından.
Çok yanılıyorsun. :D Şimdiki 1 güdümlü füze destroyerine ya da ana muharebe fırkateynine karşı geçmişin Bismarck'ı ve Yamato'sunun hiç şansı yok. Filo olarak göndersen de şansı yok. Beni Yamato ve filosunun içine bırakmayın, tek Arleigh Burke ya da Type-45 tipi destroyerin içinde olmayı tercih ederim.

Aslında savaş görmüş insanların düşünce yapısı gelişmişti, eski savaşları tekrar göze alamayacakları için her şeye daha ılımlı yaklaşmayı öğrenmişlerdi. Soğuk Savaş'ın karşılıklı savaşa dönmemesinin nedeni de buydu. Sonra o nesil ölünce ve onların yetiştirdikleri nesil ölünce bu yine unutuldu. Şimdiki zihniyet tam olarak 1930-1933 arasındaki zihniyete geri dönmüş durumda, sonucunda ağır bir ders alacağız tekrar. Sonra bu yine unutulacak, sonra yine savaşılacak. Homo Sapiens türü sanıldığı kadar zeki bir tür değil, şizofren ve geçmişten asla ders almayan, yaşadığı tecrübeleri sadece 3 nesil sonra unutan aptal bir türüz.
 
Son düzenleme:
Yok, hatta bunu bir görselle de açıklayabilirim:

II. Dünya savaşı yılları, Dünya'daki en büyük gelişmelerin yaşandığı yıllardı zira insanın en güçlü iç güdüsü tetiklenmişti: Hayatta kalmak. Düşün bak, sadece roket alanında bile manyak mühendisler, o kadar delice ilerlemeler kaydettiler ki, aynı roketleri küçük modifikasyonlarla Uzay'a gitmek için kullandılar.

II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en az gelişen tek şey var o da insan. Hala ölüyor, hala öldürüyor ve hala zayıflıkları devam ediyor. Klişe olabilir ama durum böyle. II. Dünya Savaşı öyle manyak bir şey ki, savaş uçağından basit bir civatasına kadar her şeyi geliştirdi.

O hızı bir daha yakalayamıyoruz yani, düşün:

desk.PNG




Bunu duyan Zumwalt seni ziyaret etmeye geliyor:

thumb-1920-681272.jpg
 

Geri
Yukarı