2. Dünya Savaşı'nı Naziler kazansaydı

Almanlar için söylediğin kaba ve pis sıfatları, içerisinde bulunduğun cehaletin yansımasıdır.
Doğruyu söylemek, görebilmek cehaletlik değildir. Bir milletin ahlak değeri, yapısı, kültürü sadece bilime ve sanata verdikleri katkı ile ölçülmez. Bu da anlaman gereken 2. madde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vikipediyi kaynak gösterebilirim, tarihçilerin büyük bir çoğunluğuda bunda hemfikirdir. Nazi Almanyası bu çarpışmadan sonra çöküşe geçmiştir, ekstra olarak en kanlı savaşıdır.
Bilginiz yanlış değil ama çok öznel. ABD'nin savaşa girmesi ile savaş ekonomisi ve üretimi de değişmiştir.

Marshal Stalin's famed Teheran toast to U.S. industry—"Without American production the United Nations could never have won the war"—was never more appropriate. The war was ending, and the record was in.

Stalin diyor ki, "Amerikan üretimi olmasa Bileşmiş Milletler savaşı asla kazanamazdı." Bu ABD, Fransa, İngiltere, Sovyetler Birliği ve Çin'i kapsar.

Ayrıca, Lend-Lease Act'i araştırmanızı öneririm. Bu sayede ABD'nin savaşan ülkelere yardım yapabilmesinin önü açılmıştır. Örneğin, Sovyetler Birliği'nin kullandığı havacılık yakıtlarının %37'si, motorlu askeri taşıtların %45'i ABD tarafından sağlanmıştır. Bunların yanında yüzlerce uçak, roket ve diğer askeri malzemeleri dahil etmiyorum bile.

İşte bu yüzden savaşı sadece Stalingrad'a bağlamak yanlış olur. Ayrıca Hitler'in inadı olmasaydı ve ABD'nin girmeyeceği bir savaşı kazanma şansı vardı.

Basil Liddell Hart, Ian Kershaw gibi tarihçileri okuyun. İkinci Dünya Savaşı ilgilenmesi keyifli ama bir o kadar derin bir dönemdir.

Ek olarak. Çıkarmanın 75. yılı
 
Doğruyu söylemek, görebilmek cehaletlik değildir. Bunu kafana sok önce. Bir milletin ahlak değeri, yapısı, kültürü sadece bilime ve sanata verdikleri katkı ile ölçülmez. Bu da kafana sokman gereken 2. madde.
Ne ile ölçülürmüş bir milletin değeri söyle bakalım? Senin cehaletinin sınırlarını "cehaletlik" diye olmayan bir kelimeyi kullanmandan anlayabiliyorum zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı