2. el boş kasa alırken fanların testi nasıl yapılmalı?

24 pin soketindeki 16. pin (Yeşil kablo) ve PSU üzerindeki herhangi bir siyah kabloyu birbirine bağlarsanız PSU aktif hale gelecektir. Böylelikle fanları bağlayarak testi gerçekleştirebilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20200616-225758.png
    Screenshot_20200616-225758.png
    66,3 KB · Görüntüleme: 71
Kısa devre için;

PSU kablosunu +4 pin sağda olacak şekilde tutup, sol üstten 3. ve 4. pinleri bakır kablo veya tel ile birbirine bağlarsan güç kaynağına hiçbir şey olmaz. Kazaylada bozmazsın. Sadece iletken bir cisim olması yeterli. Dediğimi yaparsan eline de elektrik çarpmaz. Aslında çarpar ama güvenilir (düşük watt-voltajda +5V akım kanalı) olduğu için fazla hissetmezsin.
Not:İletken cismi çıkarırsan duruyor. Korkma yani.
 
Yani fanları deneme imkanın sadece güç kaynağı varsa yapabilirsin. Onu da arkadaşlar anlatmış zaten. Ama şöyle söyleyeyim 2. ele bulaşmaya değmez. 0 olarak ucuza ama güzel kasalar bulunabiliyor. Güzel araştırma ile fanlı ve mesh kasalar bulunuyor. Birkaç kere bulmuştum. Tekrar bulursan gönderirim linki.
PSU ayrı olarak da alınabilir. Şimdi bakıyorum.
Bu da PSU'suz fiyatı 200 TL düşük sadece. Bence PSU eğer sizin bölgenizde sık elektrik kesintileri yüksek voltaj sorunları yoksa sorun çıkarmaz. Bu forumdakilerin C4 bomba gibi deyimlerin dinleme derim. Bende Power Boost kasa kullanıyorum 500W PSU ile hiçbir sorun yaşamadım. Hatta aniden elektrikten kestiği de bile sorun yaşatmadı. Corsair 550W PSU da kullanmaktayım 80 Plus sertifikalı. Ama ikisi de aynı kalitede.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı