2. el ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli?

Düzgün ortamda mining yapılmış bir kartı mining yapılmamış bir karttan nasıl ayırt edebilirsiniz? Bence edemezsiniz şu an halihazırda kazım yapan 1070 Ti kart mevcut elimde ilk alındığı günle aynı performansta, eğer bir kart canı çıkana kadar bilinçsiz bir şekilde senelerce mining yapmazsa ömrünü de öyle düşünüldüğü kadar azaltmaz, mining furyası ilk başladığı zamanlarda insanlar bilinçsiz şekilde yapıp chip, VRAM patlatıyor diye mining yapılmış kart = ölü kart denmeye başlandı. Çok basit bir soru sormak istiyorum elimizde iki ekran kartı olsun birisi RX580 4 GB ortalama günde 16 20 saat açık olsun ve en az 6 10 saat oyun oynansın ve ortalama 70 derecelerde çalışsın yaklaşık 3 4ay, mining yapılanda RX580 8 GB olsun maksimum 50 derece görecek şekilde modlansın 3 4 aydır kazım yapıyor olsun hangisinin ömrü daha çabuk dolar?

Ben mining yaparken bile ekran kartı boşta gibi 38 derece, 70 derece ile oyun oynanılıyor arkadaş gelmiş miningli ekran kartlı alınmaz diyor bir de bunu savunuyor.
 
O kişi de haklı. Uygun ortamda yapılmayan veya ne yaptığını bilmeyen Miningciden kart alınmaz. Ayrıca örnek vermek gerekirse, sattığım kart ile Mining yapılıp yapılmadığını bilme imkanı var mı?

Özet ile kartın garantisine bakarım bir de kartın içinin açılıp açılmadığına. Bu kadar basit.
 
O kişi de haklı. Uygun ortamda yapılmayan veya ne yaptığını bilmeyen miningciden kart alınmaz. Ayrıca örnek vermek gerekirse sattığım kart ile mining yapılıp yapılmadığını nereden anlayacak orası ayrı mesele.

Sonuçta alırken test yaptırıp değerlerine bakabilir, ben miningli ekran kartı alınmaz olayına karşıyım sadece, arkadaşa sorsan mining nedir bilmez UV nedir diye sorsan bilmez bir de üstüne basa basa alınmaz diye bir yerlerini yırtıyor. Neyse bu konu çok uzadı kendiside kayboldu zaten büyük ihtimalle araştırıyordur bu konudan sonra az çok Google'da ne Search yaptığını tahmin edebiliyorum, teşekkür ederim yorumunuz için.
 
Öncelikle tüm 2.el elektronik ürün kumar gibidir garantisi olursa sorun yoktur ama mining yapılan kartlarda garanti dışı oluyor. Kart hangi koşullarda kullanılmış sıcaklık sabit mi bakımları yapılmış mı BIOS modlanmış mı kartta flux (lehim pastası) izi var mı board ı sararmış mı sıvı teması olmuş mu bunlar önemli olan şeyler mining kartı da alınır ama sağlam bir testten geçtikten sonra. Kısacası bilen biri ile almak daha iyi olur ama her zaman tercih 0 ürün olmalıdır.
 

Geri
Yukarı