2. el Harddisk'ten çıkanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya da disk Wipe'lanıp kullanılmaya devam edilebilir. Diski tek bölüntü olarak formatlayın. CCleaner ile Wipe Free Space işlemi gerçekleştirin. Bunu disk tamamen boşken gerçekleştirin. Gutmann metodu ile bu işlemi yaparsanız tekrar veri kurtarılması yazılımsal olarak imkansız, donanımsal olarak da sadece FBI ve CIA gibi birimler tarafından kurtarılabilecek hale gelir. Tabii onu kurtarcak tamirci bulursun da Türkiye'de biraz nadir. :)

Arkadaşlar asit, çekiç gibi öneriler vermiş ama ben de diski temiz bir şekilde kullanabilmenizi sağlayacak bir tavsiye verdim. :) Disklerimi performans artışı için 2 yılda bir Wipe işleminden geçiririm. Hem ASLA kurtarılmamasını istediğim verilerin de güvenliğini sağladığımı düşünüyorum.

Gutmann yöntemi günler hatta haftalar alabilir bunu düşünerek o yöntemi uygulayın. 7200RPM 1TB bir diske yaklaşık 8 saatte tek geçişli Wipe yapılabiliyor. Gutmann yönteminde 35 geçiş var. 280 saat ediyor teoride. Pratikde daha kısa sürecektir.

Evde karısını aldatıp mastürbasyon yapan HDD'yi karısı içindekileri görmesin diye ucuza satan bir adam belli ki, bence de geri ver.
Arkadaşı yakından tanıyorsun sanırım.

Türkiye'deki insanımızı bildiğimden yakından tanımama gerek yok.
Ben size yine de insanların özel hayatları hakkında kesin konusmamanizi öneririm. Bir gün işinize yarayabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı