2. el HDD aldıktan sonra ne yapılmalı?

dreads07

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda 500 GB hard disk almayı düşünüyorum çünkü sıfırları çok pahalı.
Hard diski bilgisayara taktıktan sonra hangi testleri yapmalıyım ve virüs kapma olasılığım olur mu, olursa nasıl engelleyebilirim?

Arkadaşlar yakın zamanda 500 GB hard disk almayı düşünüyorum çünkü sıfırları çok pahalı.
Hard diski bilgisayara taktıktan sonra hangi testleri yapmalıyım ve virüs kapma olasılığım olur mu, olursa nasıl engelleyebilirim?

Virüs olayı nereden ve kimden alacağınıza göre değişir. 2. el alınan çoğu HDD'ler içindeki tüm veriler silinip gönderilir diye biliyorum, onun dışında HDD Sentinel ile sağlık durumu değerlerini vs. kontrol edebilirsiniz, CrystalDiskMark ile okuma ve yazma hızlarına bakabilirsiniz.

Ben HDD alma taraftarı değilim. Kendi kasamda sağlığı da performansı da 100 olan bir Seagate marka HDD m olmasına rağmen bangır bangır içindeki disk yazıp kasaya 4 yerinden prangalasamda o bir yolunu bulup feryat figan bağırıyordu. Onun dışında oyunlarım açılmazdı, arkadaşlarım valoya girerdi ben daha beklerdim. Sadece bende mi oluyordu bilmşyorum sistem ilk açılırken de HDD yi tanımlar gibi bir şey olur 1 dk da açılırdı. Şimdi sistemde tek ssd var ne yavaşık var ne ses. Bence ssd almaya bak dostum. M2 varsa Sata almaya bak, paran yoksa biriktir ama hdd oyun için bile olsa çekilmez.

Ben HDD alma taraftarı değilim. Kendi kasamda sağlığı da performansı da 100 olan bir Seagate marka HDD m olmasına rağmen bangır bangır içindeki disk yazıp kasaya 4 yerinden prangalasamda o bir yolunu bulup feryat figan bağırıyordu. Onun dışında oyunlarım açılmazdı, arkadaşlarım Valorant'ya girerdi ben daha beklerdim. Sadece bende mi oluyordu bilmşyorum sistem ilk açılırken de HDD'yi tanımlar gibi bir şey olur 1 dk da açılırdı. Şimdi sistemde tek SSD var ne yavaşık var ne ses. Bence SSD almaya bak dostum. M.2 varsa SATA almaya bak, paran yoksa biriktir ama HDD oyun için bile olsa çekilmez.

Teşekkür ederim. Bilgisayarımda 500 GB M.2 SSD var ek olarak düşünmüştüm ancak biraz araştırdım, galiba 500GB'lik bir SATA SSD alacağım.

HDD artık çok eski bi teknoloji, bence artık sadece arşiv amaçlı kullanılmalıdır. Sata SSD almak daha akıllıca olur.

Günümüz oyunları için HDD almayı mantıklı bulmuyorum çünkü ciddi anlamda bir yavaşlık ve ses söz konusu. Bunların yerine 500 GB bir SATA SSD alınarak hem oyun açısından hem de ses açısından çok daha iyi bir deneyim elde edilebilir. HDD bana kalırsa sadece arşiv için kullanılmalı. Videolar, fotoğraflar, ses dosyaları gibi gibi belgeleri buluta yedeklemek yerine HDD'ye yedeklemek mantıklı olabilir ama günlük kullanıcı için HDD önermiyorum.

Geri
Yukarı