2. el olarak alınan RTX 4070 Super INNO3D 3 fanlı neden sıcak çalışıyor?

Slenders

Hectopat
Daha fazla  
Kart 4 aylık ve sıcaklık değerleri bana çok fazla geldi FurMark'ta böyle oluyor değerler. Bir başka konu bu 3 fanlı ama 2 fan diyor FurMark testinde, neden?

1745231523062.png

OCCT testini de başlattığım da çok yüksek sıcaklıklara çıkıyor 3 fanlı olmasına rağmen. Galax 2 fanlı Max 77'yi görüyordu. İade edeyim mi?

1745231529968.png

1745231639349.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem iki fanlısı hem de üç fanlısı aynı BIOS'u kullanıyor. Bende de aynı kart var, Furmark'da Twin yazıyor onu dert etme.

Sıcaklıklar yük altında benimkinden çok ufak yüksek 3-4 derece falan. Yük altında 75 derece çok normal.

İade edeceğim arkadaşlar bilginiz olsun. Galax 2 fanlı kullandım 77 dereceyi gördü Max. 4 aylık kartın bu kadar ısısı normal değil arkadaş 65 dereceyi geçiyor FurMark'ta dedi tongaya düşmeyelim iade edelim başımız ağrımasın.

İade edeceğim arkadaşlar bilginiz olsun. Galax 2 fanlı kullandım 77 dereceyi gördü Max. 4 aylık kartın bu kadar ısısı normal değil arkadaş 65 dereceyi geçiyor FurMark'ta dedi tongaya düşmeyelim iade edelim başımız ağrımasın.

2 hafta önce Palit 5070 Infinity aldım 3 fanlı Max 75 derece görüyor ASUS Dual 3060 Ti kullandım 2 fanlı 70 dereceyi geçmiyordu. Galax 4070 Super 2 fanlı kullandım 82 derece görüyordum.

Markaların malzeme ve mühendisliğinde ufak farklılıklar oluyor. Yukarıda 2 fanlı kartın 3 fanlıya nazaran daha serin çalıştığı gerçeği var. Yani abartmana gerek yok 75 derece yük altında normal.

Tabii iade etmek istiyorsan et ama aynı kartı kullanan biri olarak söylüyorum ki değerler çok normal. 2 fanlı kartla 3 fanlı kart arasında sıcaklık farkı olacağını sanıyorsan orada yanılıyorsun, 3 tane fan olması soğutmayla çok alakası yok, 2 fanlı kartta fanlar %75 çalışıyorsa 3 tane fan %40'da çalışıp daha sessiz ve düşük devirlerde bile daha serin kalabiliyor. 4070S'e göre değerler normal ama sen bilirsin tabii.

Tabii iade etmek istiyorsan et ama aynı kartı kullanan biri olarak söylüyorum ki değerler çok normal. 2 fanlı kartla 3 fanlı kart arasında sıcaklık farkı olacağını sanıyorsan orada yanılıyorsun, 3 tane fan olması soğutmayla çok alakası yok, 2 fanlı kartta fanlar %75 çalışıyorsa 3 tane fan %40'da çalışıp daha sessiz ve düşük devirlerde bile daha serin kalabiliyor. 4070S'e göre değerler normal ama sen bilirsin tabii.

İade edeceğim hocam 65 derece denilen kart 78'e çıkıyor normal değil bence.

2 hafta önce Palit 5070 Infinity aldım 3 fanlı Max 75 derece görüyor ASUS Dual 3060 Ti kullandım 2 fanlı 70 dereceyi geçmiyordu. Galax 4070 Super 2 fanlı kullandım 82 derece görüyordum.

Markaların malzeme ve mühendisliğinde ufak farklılıklar oluyor. Yukarıda 2 fanlı kartın 3 fanlıya nazaran daha serin çalıştığı gerçeği var. Yani abartmana gerek yok 75 derece yük altında normal.

Hocam sorun şurada arkadaş bana 65-66 derecelerde çalıştığını söyledi FurMark testlerin de kasam da çok dar değil 78 dereceye çıktı yani 13 derecelik bir fark var kasadan olacağını hiç sanmıyorum ayrıyeten neden 13 derecelik bir fark çıktı? Bana doğrusunu söyle kuşkullanmayayım.

Normal 75 bence.

Hotspot 103 dereceyi görüyor ben 4 aylık cihaz da bu hotspotu yaşayacağımı tahmin etmezdim.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı