2.El Ürün Alım-Satımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

blueblood

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2012
Mesajlar
453
Makaleler
1
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önce internet üzerinden parça alıp satmadım. Bu konuda bilinçsizim. Ben sistemimi satmak istiyorum. Elden satış olmazsa nasıl halledeceğim? Örneğin ürünü kargoya verdim, ürünü alan kişi bana parayı nasıl yollayacak? Banka hesabıyla falan yollaması için benim de bankada hesabım olması gerekir mi ? 18 yaşından küçük olduğum için nasıl halledeceğim? Sorduğum sorular hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GET ile sahibindene verdiğinde, alıcı ödemeyi yapıyor ve sen de ürünü kargoluyorsun. Ürün alıcının eline geçtiği zaman onay veriyor ve para hesabına yatıyor. Çok basit bir olay.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar basit ki, Sahibin'den bir tane Netmaster modem aldım. Kargo elime ulaştı diye ödeme satıcıya gitti. Modemi akrabama almıştım. Akrabam iki gün sonra aradı, modem başkasının adına kayıtlıymış (Uydunet modemlerde durum böyle) ve adam borcunu ödememiş. Modem elimde patladı.

Satıcıyla iletişime geçtim... Bana ikinci bir modem yolladı. Bu defa modemin borcu yok ama bir önceki sahibi modemin kaydını sildirmediği için modemi başkasının adına kaydettiremiyorlar. Adamdan paramı geri istedim. Yapı kredi hesabın var mı dedi. Bana ne abi, Yapı Kredi gibi aptal bankalarla ne işim olur. Garanti var, HSBC var, Ziraat var... EFT yapmayı da bilmiyor mal..

Ne oldu? Halen paramı alıcam.

Sonuç olarak Türkiye'de yaşıyoruz. Türklerin olduğu hiçbir yerde güvende değilsiniz. Açık ve net. GETT'miş, GİTT'miş hikaye...

Konuya dönecek olursak:

Elden satış olmazsa önce para, sonra kargo şeklinde işler sistem. Karşı taraf senin banka hesabına parayı yatırır. Sen de bilgisayarından hesaba girip para yatmış mı yatmamış mı bakarsın. Yatmışsa ürünü yollar, kargo takip numarasını karşı tarafa verirsin.

Banka hesabın yoksa velinle git bir tane açtır...
 
Sahtekarlığın din, dil, ırk, ülkeyle alakası yok. İnsanın içinde şerefsizlik olmasın. Sahtekarlık her yerde var. İnternetten alınıcak şey var alınmıycak şey var. Ben Elektronikte ikinci ele hiç güvenmiyorum. 500 km uzak şehirden aldığın ikinci el cihaz bozuk çıktığında satıcının insafına kalmış para iadesi.
 

Geri
Yukarı