2. el XFX RX 6600 ekran kartını taktıktan sonra görüntü gelmiyor

MehmetBey0

Centipat
Daha fazla  
2. el XFX RX 6600 ekran kartı satın aldım. Sisteme taktım fakat monitöre bağlayınca monitör fotoğraftaki gibi olup kapanıyor. RAM'ler sıfır ama yine de çıkartıp tekrar takmayı denedim, anakart sıfır ama BIOS pilini çıkartıp taktım, ekran kartını doğru takıp takmadığımı defalarca kontrol ettim fakat yine aynı sorun ile karşılaştım. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

IMG_20241029_081225.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka ekran kartıyla görüntü aliyor muydun? Anakart Bios sürümü ve işlemcin ile uyumlu mu? Anakart debug ışıklarından herhangi biri yanıyor mu?

Son düzenleme:
Hocam ekran kartının güç kablosunu bağladınız mı?

Evet, PCI-e kablosu takılı.

Başka ekran kartıyla görüntü aliyor muydun? Anakart BIOS işlemcin ile uyumlu mu? Anakart Debug ışıklarından herhangi biri yanıyor mu?

Başka ekran kartım olmadığı için başka karttan deneme şansım olmadı. Anakart BIOS işlemcisi ile uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Hayır ışıklardan hiçbiri yanmıyor.

B
Anakart: MSI B450M-A Pro Max, işlemci: AMD Ryzen 5 5500.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max, işlemci: AMD Ryzen 5 5500.
Tamam, kutunun üzerinde herhangi bir Bios sürümü ibaresi var mı? B450 lerin çoğu sonradan gelen bios güncellemesi ile R5 desteği kazandi. Senin anakartinda öyle gözüküyor. Bios sürümü islemcini desteklemediği için görüntü alamazsın.

En düşük bu sürümü atman gerekiyor.

IMG_20241029_103217.jpg

B

Tamam, kutunun üzerinde herhangi bir BIOS sürümü ibaresi var mı? B450'lerin çoğu sonradan gelen BIOS güncellemesi ile R5 desteği kazandi. Senin anakartinda öyle gözüküyor. BIOS sürümü islemcini desteklemediği için görüntü alamazsın.

Kutusunun üstünde "AMD Ryzen 5000 desktop ready" yazıyor.

2. el XFX RX 6600 ekran kartı satın aldım. Sisteme taktım fakat monitöre bağlayınca monitör fotoğraftaki gibi olup kapanıyor. RAM'ler sıfır ama yine de çıkartıp tekrar takmayı denedim, anakart sıfır ama BIOS pilini çıkartıp taktım, ekran kartını doğru takıp takmadığımı defalarca kontrol ettim fakat yine aynı sorun ile karşılaştım. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Eki Görüntüle 2339641
Kabloların düzgün takıldığından emin misiniz ? HDMI kontrol edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı