2. elden 2975 TL'ye toplanmış sistem parçaları mantıklı mıdır?

Aynı sistemin core2 li olanı vardı zotacla yıllarca her oyunu oynattı ağlıcam nostalji oldum.

Genelde hikaye oyunlarını seviyorum dyin light olur cal of duty oyunları olur Far Cry bir de Far Cry serisini hoşuma gidiyor Online olarak The Forest gibi oyunlar oynuyorum belki GTA 5
Bence değiştirme, 3770 iyi bir işlemci ama fiyatı pahalı. 3470 1050'yi besler.

Eski sistemi satsam ederi kaç olur?
Kasa güç kaynağı harddisk olmadan sadece yazdığın parçalar 1400-1500 Tl eder.

Piyasası o durumda, satılır mı o fiyata bilmem. Uğraşmam dersen 1000 liraya okut, bi ölücü çıkar illa ki.
900 falan satabilirim diye düşünüyorum.

Bence değiştirme, 3770 iyi bir işlemci ama fiyatı pahalı. 3470 1050'yi besler.
Bugün GTA Story Mode veya Online Mod'da ciddi bir darboğaz yaşıyorum. Ekran kartı kullanımı %40-50 seviyelerinde kalırken, işlemci kullanımı %90 civarında. Bu durum gerçekten can sıkıcı. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

900 falan satabilirim diye düşünüyorum.

Bugün GTA Story Mode veya Online Mod'da ciddi bir darboğaz yaşıyorum. Ekran kartı kullanımı %40-50 seviyelerinde kalırken, işlemci kullanımı %90 civarında. Bu durum gerçekten can sıkıcı. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

İlginç, bu videoya göre 1050 Ti ile dahi darboğaz yok. Bu videoda 1866MHz CL10 RAM'ler kullanılıyor, RAM farkından diyeceğim ama 1050 Ti ile 1050 arasında da güç farkı var. Muhtemelen grafikleri fazlaca düşürdün daha yüksek fps alabilmek için. Sen kaç FPS alıyorsun ortalama olarak?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlginç, bu videoya göre 1050 Ti ile dahi darboğaz yok. Bu videoda 1866MHz CL10 RAM'ler kullanılıyor, RAM farkından diyeceğim ama 1050 Ti ile 1050 arasında da güç farkı var. Muhtemelen grafikleri fazlaca düşürdün daha yüksek fps alabilmek için. Sen kaç FPS alıyorsun ortalama olarak?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Grafik kartımı tam kapasite kullanmak için gölge kalitesi gibi ayarları en yükseğe çıkardım, ancak istediğim sonucu alamadım. Oyunun ayarlar menüsünü açtığımda ekran kartı kullanımı %2 seviyelerine kadar düşüyor ve nadiren de olsa takılmalar oluyor. Hem online hem offline modda şehir içinde 50-60 FPS, şehirden uzak yerlerde ise 70-80 FPS alıyorum. Ancak, bu durum sadece GTA V'te gerçekleşiyor. Diğer oyunlarda ekran kartı genelde %100 civarında çalışıyor.

1080p çözünürlükte oynayamıyorum, çünkü monitörüm maksimum 1600x1200 destekliyor. Bu nedenle oyunu 1600x900 çözünürlükte oynuyorum. Ayarları düşük tuttuğum için mi ekran kartı tam performans göstermiyor diye düşündüm ve texture kalitesini normalden high seviyesine çıkardım. Ancak bu sefer de 2100 MB VRAM kullanımı ortaya çıktı.

Bu kullanımlarda işlemci maximum 67° derece sıcaklıkta ekran kartı 63° sıcaklık değeri oluyor ortalama.

İşlemciye çok fazla yük biniyor.

İlginç, bu videoya göre 1050 Ti ile dahi darboğaz yok. Bu videoda 1866MHz CL10 RAM'ler kullanılıyor, RAM farkından diyeceğim ama 1050 Ti ile 1050 arasında da güç farkı var. Muhtemelen grafikleri fazlaca düşürdün daha yüksek FPS alabilmek için. Sen kaç FPS alıyorsun ortalama olarak?

Grafik ayarlarını sıfırlayın ca sorun düzeldi denebilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı