2 GB RAM ve 4 GB RAM'lik PC için işletim sistemi önerisi

Şaşırtıcı örnek bu konuya göre ama ben 4GB RAM ana makinamda Windows 11 kullanıyorum ve memnunum Windows 11'den.
 
Ana PC'm 16 GB RAM bu PC sadece gösterişlik kullanıyorum. Öyle canım sıkılınca YouTube veya Netflix'e gireyim diye :D sanmıyorum RAM arttıracağımı ama deneyeceğim.
Bütün öneri yapanlara teşekkür ederim. Şu an Windows 7 Home Premium kurup deneyeceğim. Sorun olursa tekrar yazarım. Teşekkürler.

Arkadaşlar bilginiz olsun Windows 7 desteği kesildiği için maalesef çok kötü. Şu anda kendi PC'me (2 GB RAM'li rahmetliye) Lubuntu 20.04.4 AMD64 kurdum ve gayet hızlı. Tavsiye ederim Google Chromium da kurunca hiçbir sorunu kalmıyor.
 
Sistem özelliklerinizi tam bilmediğim için bir şey söyleyemem ama bayağı eski bir bilgisayarınız varsa SSD takviyesi ve Windows 8.1 veya 10 kullanarak biraz toparlayabilirsiniz. 2 GB RAM'li olan kesinlikle Windows 8.1'de kalmalı.
 
Arkadaşlar üstte yazdım ama gören olmamış şu anda Lubuntu 20.04.4 AMD64 sürümünü kurdum ve gayet memnunum. Ana PC'm var dolayısıyla bu PC'yi yan PC olarak kullanıcaktım 2 GB RAM ile gayet iyi çalışıyor. SSD eklemeyi düşünmüyorum dediğim gibi bu PC'yi yan monitör olarak kullanıyorum. Konu kilitlenebilir.
 
Şu an arkadaşım 4 GB RAM lok laptopuyla Win 8.1 kullanıyor ve az da olsa kasıyor ve PC açılması uzun sürüyor. Bende yan PC'm de Win 8.1 kurdum ancak açarken bir tık yavaş ve donmalar çok oluyor. 2 miz içinde işletim sistemi önerebilecek var mıdır? Ben (2 GB ramlik) laptopumu yazılım için 2. ekran olarak kullanıyorum. Arkadaşımsa (4 GB ramlik) rahmetli laptopu ile oyun oynuyor. Düzgün, daha fazla FPS verecek, bizi uğraştırmayacak, açılması hızlı olacak, kullanımı kolay bir işletim sistemi önerebilecek olursa çok sevinirim. Arkadaşım 4 GB'lik rahmetli ile LoL oynuyor FPS arttıracak donma azalacak bir işletim sistemi lazım 😅

Windows 8.1 industry Pro
 

Geri
Yukarı