2 GB RAM'e 4 GB RAM Eklemek

Strosferus13

Kilopat
Daha fazla  
Gigabyte 890GPA-UD3H anakartım var. 2+2 GB 1333 MHz RAM var. on dönemde RAM yetersizliği yaşamaya başladım. Windows 10 kullanıyorum. Kendi kendine sabit disklerde sanal disk belleği oluşturuyor. Bu da araştırdım RAM'in yetersizliği sonucu sistemin hata vermemesi için sanal bellek oluşturmasıymış. Yeni aldığım 1 TB Toshiba HDD'yi ikiye bölmüştüm. Diskin birini sanal bellek olarak kullanıyor sistem.

Neyse soruma gelirsek ben bu sanal belleği tamamen kapatmak istiyorum. Onun için de malumunuz RAM yükseltmesi yapmam lazım. 2+2 GB RAM'in yanına 4 GB RAM'i alıp taksam nasıl olur? Tam performans alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual kanal çalışma olayı varya ben onu merak ediyorum yani iki tana 2gb lik belleğin yanına 4gb bellek takınca garip olur gibime geliyor
Eskiden bir yerde okumuştum bellek slotlarına misal 4+4 yerine 2+2+2+2 takarsan daha iyi performans alıyormuşsun doğru mu bu?

Mhz,CL değerlerine dikkat etmeni öneririm. Boyutu önemli değil;
1GB 1600Mhz CL9 RAM'imiz olsun, bunun yanına 4GB 1600Mhz CL9 veya 2GB 1600Mhz CL9 gibi RAM takabiliyoruz.

Arkadaşlar konu güncel, anakart ram desdek listesine baktığımda bir slot için maximum 1600 mhz de 4g lik ram takabiliyorum anakart 2000+ üzerine kadar frekanslara müsade ediyor ama ram desteği sınırlı 1866mhz almayı düşünüyordum 4gb lik ama desteklemiyor yanılıyorda olabilirim aksini bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

Koşulsuz iade alan hepsiburada.com benzeri bir siteden alıp takabilirsiniz. Bir iki gün kullanıp hata almazsanız devam edersiniz. Hata verirse iade edebilirsiniz. Ben bu şekilde dizüstü bilgisayarıma alıp deneme yanılma yolu ile halletmiştim.

Hepsiburada dan alışveriş yapan biriyim ama şuan aradığım frekanslı bellekler onlarda yok Aliexpres den almayı düşünüyorum orada aradığımı buluyorum

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı