2 GB RAM'in Yanına 4 GB RAM Takılır mı?

atalay7080

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimde şu anda Kingston 2 GB DDR3 1333 MHz CL9 RAM bulunmakta. Bunun yanına Kingston 4 GB DDR3 1333 MHz CL9 RAM takabilir miyim?
Taktığında Dual Channel olarak çalışmaz diyenler gördüm, Single Channel olduğunda ne fark eder?
Bu arada anakartım 16 GB RAM destekliyor. 2 tane RAM slotu mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Takabilirsin, evet Dual Channel olmaz.
Bir at arabasını tek at çekerken mi daha hızlı varırsın yoksa iki at çekerken mi? Bu Dual Channel'a örnek olabilir sanırım. :)
Alacaksan 2 GB al. Ya da diğer 2 GB'ı da 4 GB yap.

Takabilirsin, evet Dual Channel olmaz.
Bir at arabasını tek at çekerken mi daha hızlı varırsın yoksa iki at çekerken mi? Bu Dual Channel'a örnek olabilir sanırım. :)
Alacaksan 2 GB al. Ya da diğer 2 GB'ı da 4 GB yap.

Peki anakartta 2 slot varsa hangisi daha avantajlıdır? Performans açısından öyle çok ahım şahım bir şey yoksa bende Dual Channel alayım o zaman. Fiyatları zaten hemen hemen aynı.

4x2 kullanılmasının sebebi arkadaşın dediğidir. Bir at arabasını tek at mı hızlı çeker, 2 at mı? Ben senin yerinde olsam 4x2 bir RAM tercih ederdim.

Performans ahım şahım artmaz. Testlerde belli olur zira RAM'ler zaten çok hızlı bileşenler. 2 slot da olsa önerimiz Dual Channel.

Çıkmaz. Marka konusunda da sıkıntı olmaz fakat aynı marka olması daha iyi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı