2 GB RAM'li PC'ye hangi işletim sistemini kurabilirim?

Hocam Windows 10 Kasma yapabilir ki ben de inanıyorum yapacağına. Benim tavsiyem gereksiz uygulamaları kapatmak gibi yöntemlerle RAM kullanımını düşürmek. Benimde 3GB Bellekli Dizüstüm vardı. Win 10 kurmuştum.

Hocam Windows 10 Kasma yapabilir ki ben de inanıyorum yapacağına. Benim tavsiyem gereksiz uygulamaları kapatmak gibi yöntemlerle RAM kullanımını düşürmek. Benimde 3GB Bellekli Dizüstüm vardı. Win 10 kurmuştum.
çok teşekkür ediyorum yardımın için ama windows 8.1 kurmak istiyorum düşüncen nedir windows 10 kasmıştı home kurmuştum birde düşün tabi bu windows 10 kötü bir işletim sistemi olduğunu asla göstermez ama benim donanımımda böyle oldu malesef..

Windows 10 32 bit kurmalısın 2 GB yeterli olmaz. 64 Bit kurarsan kasmalar/donmalar yaşarsın. 32 Bit kursan da yaşarsın, 2 GB yeterli olmaz en az 4 GB.
32 Bit kurmalısınız, Win_Pro_8.1_32BIT_Turkish_MLF_X18-96696.ISO Buradan 32 Bit İSO dosyasını indirebilirsiniz.
Eğer bir bilgisayarın işlemcisinin mimarisi 64-bit ise o bilgisayara 64-bit işletim sistemi kurmalısınız. Bu RAM miktarına göre seçilecek bir şey değil. 64-bit mimari çok büyük miktarda RAM adresleyebilirken 32-bit mimari en fazla 3GB RAM adresleyebilir ama bu 3GB ve daha az RAM miktarına sahip bilgisayarlara 32-bit işletim sistemi kurmanız gerektiği anlamına gelmez.

Eğer bir bilgisayarın işlemcisinin mimarisi 64-bit ise o bilgisayara 64-bit işletim sistemi kurmalısınız. Bu RAM miktarına göre seçilecek bir şey değil. 64-bit mimari çok büyük miktarda RAM adresleyebilirken 32-bit mimari en fazla 3GB RAM adresleyebilir ama bu 3GB ve daha az RAM miktarına sahip bilgisayarlara 32-bit işletim sistemi kurmanız gerektiği anlamına gelmez.
windows 8.1 kuracağım düşünceniz nedir?

Yalnız farkındaysanız arkadaş bilgisayarı teslim alırken, bilgisayarda Windows 7 64 bit kuruluymuş.

Yalnız farkındaysanız arkadaş bilgisayarı teslim alırken, bilgisayarda Windows 7 64 bit kuruluymuş.
arkadaşlar elinize kolunuza sağlık çok yardımcı oldunuz teşekkürler ama 64 bit kurmalıyım sanırım onu anladım fakat windows 8.1 kuracağım düşünceniz nedir?
Windows 10 kaç bit kurmuştunuz.
32 bit bir işletim sitemi tercih edin.
fakat 64 bit ilk aldığımda :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı