2 hafta telefon cezası yedim

Coğrafyayı yapamadığını, ilgini çekmediğini söyle. Muhtemelen ikna etmen zor olacak. Sen de krizi fırsata çevir :). Bu tatil boyunca dijitalden uzaklaşmış olursun. Kitap okuma alışkanlığı edin. Tek başına veya arkadaşlarınla gez, dışarı çık. Bir sporla ilgilen. Tatili değerlendirmeye çalış.
 
Zamanında ben de böyle çok ceza yedim. Ama bir süre sonra işe yarıyor bu cezalar. Ceza yememek için yüksek almaya başlıyorsun.
 
Dersleri salmış değil de ortaokulda biraz fazla şişirilmişsin sen açıkçası. Çoğu kişinin ortaokul ortalaması 95 civarı gelip lisede 70'leri görüyor. Asıl notlar Lise'de belli oluyor zaten.
Yok hocam, hafızam iyi olduğu için yüksek aldım. Şişirme yoktu yani, matematik notum hariç çoğu dersten 90 civarı aldığım için böyle. Zaten ortaokul konuları epey kolay, sadece 7. sınıftan itibaren matematik zorlaşmaya başlıyor o kadar.
 
@tusmans @Ecmel Biyoloji 95
Kimya 80, Fizik açıklanmadı. Matematik 65, Matematik biraz zordu ama sınıfa göre iyi, 10. sınıfım.
Edebiyat. Coğrafya ve İngilizce biraz kötü benim Tarih orta.
Acı gerçeği söylüyorum, ortalaman 75 ise sayısalcı da değilsin.
Niye? Sayısalcı olmak için ne olmalı, anlamadım. Derse ilgim var ve yapabiliyorum çoğunluğa göre.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ailem e okulda notlarımı gördü. Şu anda ortalamam 75 pek bir şey demediler ama coğrafya derisinden 35 aldığımı görünce bana çok kızdılar. Ama bir savunmam var. Ben sayısalcı biriyim ve coğrafya filan sevmem. Çalışmak da içimden gelmiyor. Belki 80 ortalamayı bile geçeceğim halde 15 tatili telefonsuz geçirmenin adil olduğunu düşünmüyorum. Ne yapmalıyım? Kendimi nasıl açıklamalıyım çok ciddiler. 15 gün boyunca telefonsuz kalırsam kafayı yerim.

Hocam ayni seyleri ben de yasamistim. Cok takmayin kafaniza.
 
Coğrafyayı yapamadığını, ilgini çekmediğini söyle. Muhtemelen ikna etmen zor olacak. Sen de krizi fırsata çevir :). Bu tatil boyunca dijitalden uzaklaşmış olursun. Kitap okuma alışkanlığı edin. Tek başına veya arkadaşlarınla gez, dışarı çık. Bir sporla ilgilen. Tatili değerlendirmeye çalış.
Aynısnı söyledim oturup ezberlemek zorundasın diyor annem.
İnsanların başka ülkede okumak istemesinin nedeni bu işte. Neden zorluyorsun ki? Belki çocuğun o alanda yeteneği yok. Mesela bende sizin tam tersi sayısalda berbatım sözelde iyiyim. Ailen bir dersi yapamayınca nasıl yapamazsın eşek deyip kafana vuruyorlar. Böyle olmaması lazım avrupa ülkelerinde öyle bir şey yok çocuğun hangi alanda yetenekli olduğuna bakıyorlar ona göre eğitimini veriyorlar. Bu çocuk belki matematikte iyi Türkçede kötü ya da belki Türkçede iyi matematikte kötü? Ailenin böyle yapması yanlış dostum onlara söylemelisin anne baba demek ki bu alanda yetenekli değilmişim bakın sayısalım iyi dersin.
Diyorum ilgimi çekmiyor bu ders dikkatim dağılıyor çalışsam da verimli değil diye anlamıyor çalışsan başarırdın diyor
İngilizce haftada 4, Almanca haftada 2 saat. İngilizce yüzünden düşüş olmuş olabilir. Almancanın da katkısı olmuştur biraz düşüşe. Fakat arkadaşın diğer dersleri açıklamayıp tek suçu coğrafyaya atmasını anlayamadım. Sadece coğrafyadan 35 almayla ortalama 75'e düşmez.


Hocam kendi okulum adına ve çevremdeki okullar adına yorum yaptım aslında. Fen lisesine gittiğim içinde biraz abartmış olabilirim ama bizlerde herkes sayısalcı olduğu için sayısal derslerin hepsi yüksek puanda oluyor ve çoğu kişinin ortalaması yüksek oluyor.

Anadolu liselerinde belki bu durum biraz farklı olabilir. Diploma notu, kariyer için o kadar önemli bir şey değil zaten. Sadece üniversiteye girişte biraz katkısı oluyor. Yanlış anlaşılmasın diploma notu ölüm-kalım meselesi değil.

Dediğiniz doğru olabilir. Bakış açımdan kaynaklı olarak.
10. Sınıf fizik kimya ile coğrafya tarih aynı saat.
Edebiyat coğrafya İngilizce kötü tarih de orta gelince böyle oldu. Fizik de biraz zor sormuşlardı ilk sınav kötü o yüzden ikincisi belli değil ama daha yüksek bekliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı