2 İnternet Hattı Olan Eve CAT6 Kablo Çektirmek

Starline

Hectopat
Arkadaşlar binamdaki ankastre kutusundaki kablolar oksitlenmiş arada internet gidiyor ve ben yayın yapmaya başladım. 3 megabit upload veriyorum. Yayına anlık donmalar oluyor. Bu arada VDSL internet 35 download 6 upload kullanıyorum. Telekomcu adam geldi. Ankastreye baktı. Dedi ki "Senin kabloların çok eskimiş, oksitlenmiş. O yüzden oluyor." dedi. Elektrikçi çağır ankastreden çıkan bakır kabloyu CAT6 kabloyla değiştir dedi. Sorunların düzelir dedi bayağı araştırdım. Genelde oksitlenme yaşayan arkadaşlar CAT6 kablo çektiriyormuş. Bir forumda elektrik elektronik mühendisi abimiz CAT6 FTP kablosu çektirin yazmış ve ortadan kaybolmuş. Nedeni nedir? Bir de evde iki internet kullanıyoruz benimki ayrı ev halkının ayrı yayın yapacağımdan dolayı 2 hat var evde birinden ben bağlanıyorum. Adam CAT6 çekse benim bağlandığım hattı da değiştirmesi gerekiyor değil mi? Bunu duvarı kırmadan nasıl yapacak? Bazı arkadaşlar apartmandan CAT6 kablo sarkıtmış. Ben de böyle yapmayı düşündüm ama benim odam en arkada. Modemimde arkada evdekilerinde hemen balkonun üstünde kablo sarkıtsak iki kişi nasıl kullanacağız?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla kablo yenileme işlemlerinde (altyapı, bina yapısı fark etmez) eski kablonun ucundan yenisini bağlayıp diğer uçtan çekerek yeniliyorlar. Duvar kırmaya gerek kalacağını düşünmüyorum.

Sizin kullandığınız kablo zaten ankastreye bağlı ve belirli bir port'u var. Dolayısı ile kablo değişiminde hat değişmesi gerekmiyor. Sadece eski kabloyu söküp yerine yeni kablonun takılması gerekiyor. Eğer evinize gelen kablo duvarın içinden geliyorsa, yeni kabloyu da aynı borudan geçirmeniz gerekiyor. Tabi kablo rahatlıkla o borudan geçmesi lazım yoksa zor olur. Bu işle ilgilenen bilgi sahibi elektrikçiler mutla vardır. Kendilerine danışabilirsiniz, binanıza gelip kontrol etmeleri gerekir ve ona göre kabloyu nerden çekeceklerine karar verirler diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…