Çözüldü 2 jak girişi aynı anda kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lawlaw

Megapat
Daha fazla  
SteelSeries Arctis 3 kulaklığını kullanıyorum. Mikrofon ve kulaklık girişleri ayrı ve masaüstü bilgisayarımda da 2 ön jak girişi var. Lütfen birleştirici, ayrıştırıcı cihaz al tarzı öneriler yapmayın sorun o değil. Sorunum, kulaklık ve mikrofon kablolarını kendi jak girişlerine taktığımda kulaklıktan ses alıyorum fakat mikrofon çalışmıyor. Ama kulaklık kablosunu takmadan sadece mikrofonu taktığımda mikrofonu kullanabiliyorum ama ses alamıyorum. Yani 2 jak girişim de çalışıyor fakat aynı anda çalışmıyor.
Bundan 3 gün önce üniversite için laptopta kullanıyordum kulaklığımı onda bir sorun yoktu. (Laptop da 2 ayrı girişe sahip, birleştiricilik bir durum yok.) Şimdi kulaklığı evde kullanmak için yanıma getirdim fakat böyle bir sorunum var. Bir ayar ile alakalı olduğunu düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben dün ne yediğimi bile hatırlamıyorum dostum ama sorunu çözdüm ya. Aynı kulaklığı kullanıyorum hatta. Yalan olmasın sanırım yeni kablo almıştım. Yolculuk sırasında ve kullanım sonrasında aşınma vardı kablomda. Onu değiştirdim ama sorunun çözümü bu muydu tam hatırlayamıyorum.
SteelSeries Arctis 3 kulaklığını kullanıyorum. Mikrofon ve kulaklık girişleri ayrı ve masaüstü bilgisayarımda da 2 ön jak girişi var. Lütfen birleştirici, ayrıştırıcı cihaz al tarzı öneriler yapmayın sorun o değil. Sorunum, kulaklık ve mikrofon kablolarını kendi jak girişlerine taktığımda kulaklıktan ses alıyorum fakat mikrofon çalışmıyor. Ama kulaklık kablosunu takmadan sadece mikrofonu taktığımda mikrofonu kullanabiliyorum ama ses alamıyorum. Yani 2 jak girişim de çalışıyor fakat aynı anda çalışmıyor.
Bundan 3 gün önce üniversite için laptopta kullanıyordum kulaklığımı onda bir sorun yoktu. (laptop da 2 ayrı girişe sahip, birleştiricilik bir durum yok.) Şimdi kulaklığı evde kullanmak için yanıma getirdim fakat böyle bir sorunum var. Bir ayar ile alakalı olduğunu düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum konuyu hortlatıcam ama sorunu çözdün mü?

Ben dün ne yediğimi bile hatırlamıyorum dostum ama sorunu çözdüm ya. Aynı kulaklığı kullanıyorum hatta. Yalan olmasın sanırım yeni kablo almıştım. Yolculuk sırasında ve kullanım sonrasında aşınma vardı kablomda. Onu değiştirdim ama sorunun çözümü bu muydu tam hatırlayamıyorum.

Çözüm

Mikrofon ve kulakligi ayiran kabloyu degistirdin değil mi yanlış anlamadim.

Mikrofon ve kulakligi ayiran kabloyu degistirdin değil mi yanlış anlamadim.
Yok ben direkt kulaklığa takılan kabloyu değiştirdim. Laptop veya telefonda bir dener misin tek jak girişine takmayı. Bir arkadaşın veya ailenden birini arayıp mikrofon ve kulaklığını test et. Ayırma kablosunda mı sıkıntı var kulaklığın kendi kablosunda mı sıkıntı var anlayabilirsin bu şekilde.

Yok ben direkt kulaklığa takılan kabloyu değiştirdim. Laptop veya telefonda bir dener misin tek jak girişine takmayı. Bir arkadaşın veya ailenden birini arayıp mikrofon ve kulaklığını test et. Ayırma kablosunda mı sıkıntı var kulaklığın kendi kablosunda mı sıkıntı var anlayabilirsin bu şekilde.

Test ettim zaten telefonda calisiyor tek jak girisi ama soyle bir sorun var tek jakla bilgisayara kulaklık kismini baglayip eski mikrofonumu da jak kismina bagladigimda da calismiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı