2 kez mezuna kalmak mantıklı mı?

KeremMCR

Hectopat
Daha fazla  
12'de çalışmadım, ilk mezun senemde (yani bu sene) çalışacağım deyip deyip saldım ama harbiden çalışmak istediğimde kafamı koyup eşek gibi çalışmayı bilirim. Bu senede üşegeçliğimden mecbur mezuna bırakacağım. Ve ikinci mezun seneme gireceğim. Motivasyon ve disiplin eksikliğim var arkadaşlar. Benim gibi iki kez mezuna kalanlar var mı? Ve bana ne tavsiye verebilirler? Yorumlarınızı bekliyorum.

Hocam kendiniz demişsiniz motivasyon ve disiplin eksikliğim var diye. Yani yine mezuna bıraksanız gerçekçi düşünürsek sonuç değişmeyecek. Cidden çalışacaksanız mezuna bırakın yoksa bırakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disiplin eksikliğiniz için size baskı kurarak yola sokan birine ihtiyacınız var. İlki hatadır, ikincisi tercih. Geleceğiniz hakkında kaygılanıyorsanız eğer sizi motive eden şey bu olmalı.

Şu anki netlerin nasıl? Sınavdan sonra olabilecek tüm senaryoları tüm üniversiteleri meslekleri araştır sonra karar ver derim. ben kafamda bitirmiştim sınava girmeden bile kendimi biliyorum yapamayacam bırakıcam diye kitlemiştim kafaya mesela şu an pişmanım geriye dönsem de o netlere kavuşabilsem dediğim bir döneme girdim. Hayat her an planlandığı gibi gitmiyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra aklına yatmazsa ve eğer istikrarlıysan ciddiysen otur düzenli çalış düzenli çalışınca strese girmezsin ertelersen stres seni ele geçirir pişman olursun tecrübeyle sabit.

12'de çalışmadım, ilk mezun senemde (yani bu sene) çalışacağım deyip deyip saldım ama harbiden çalışmak istediğimde kafamı koyup eşek gibi çalışmayı bilirim. Bu senede üşegeçliğimden mecbur mezuna bırakacağım. Ve ikinci mezun seneme gireceğim. Motivasyon ve disiplin eksikliğim var arkadaşlar. Benim gibi iki kez mezuna kalanlar var mı? Ve bana ne tavsiye verebilirler? Yorumlarınızı bekliyorum.
Belli ki şuan çalışmayı bırakmışsın. Maça yenileceğini bilerek çıkma ki bir şansın varsa onu da heba etme. Hiç olmadı beraberlik hedefle. He yok ille de mezuna bırakacaksan da şu 2 gün içinde TYT & AYT ne kadar eksik konun varsa yüzeysel olsa bile bak.(çıkması garanti veya yüksek ihtimalli olanlara) Sınavın kolay olduğu senaryoda çok karlı çıkarsın.

Üniversitede 32 yaşında arkadaşım vardı.(ben 20 yaşındaydım.) Yapmayı düşündüğün meslek için kaç kere mezuna bıraktığının bir önemi yok ama senin durumunda olsam farkında olduğum problemi çözmek için destek alırdım.

Her şey kendinin elinde. Çalışmak veya çalışmamak. Kendini sorgula önce, ne yapmam lazım de. Sevdiğin, okumak istediğin bölümü düşün. Onu kazanmak için çalışman gerekiyor. Mezuna kaldım diye hayıflanmayı bırak, bir kenara.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı