2 kitaba 225 TL para verdim

Gerçekten okumak zor. Bizim burası küçük bir yer. Bir ilçe. Merkezine ait bir tane çarşısı var. Çarşı içinde 3 tane Camii var. İlk okul ve liseler genel olarak merkeze uzak sayılır. Hele ki universite. Resmen ilçenin çıkışına ve yüksek yerlere yapmışlar. Hayır yapıyorsun o zaman altyapısınıda yapacaksın bu kadar basit :) Yol var ama uzak. Normalde çarşı içinden oraya her saatte bir dolmuş kalkıyor. Ve akşam saat 18:00 son dolmuş oluyor geri dönüş için. Burada ki insanlarda her şeye zam geldi diye fırsat yaratıyor kendilerine...Sobalı ve eski evlerin kiralarını 1.500TL'den aşağı istemiyor. Universiteliler mecburen çarşıya en azından yakın bir yerde ev tutmak istiyor. Çünkü okula ait yurtlar çok uzaklarda. Bu gençler buraya kamp yapmaya gelmiyor. Tabii ki sosyalleşmeleri ve az çok gezmeleri gerekiyor, ve bazı ihtiyaçlarını karşılamarı gerek. Örnek canı bir yemek çeker, lahmacun gibi, çarşıya gelmesi gerek. Yurtların olduğu bölge çok ters ve uzak. Kendi okullarına yurtlardan gidecek bir araç bile yok. Yarım saat yürümeleri gerekiyor. Buranın belediyesi bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Bütün gün ezanlar okunurken, günde (abartmıyorum) en az 3-4 kere sela okunuyor. Bu şekilde gelişmez bu ülke. Bu şekilde tutumu olan hiçbir ülke gelişmez.
 
Katılıyorum. Fiyatlar normal, insanların ortalama gelirleri az. Dolayısıyla yanlış taraftan okuyoruz mevzuyu :D
Dediklerine katılıyorum. Bazı insanlar firmaların fahiş zam yaptığını vs söylüyor. Açıkçası böyle yorumlar görünce çok şaşırıyorum. Kendilerine "Ben olsam ne kadara satardım?" sorusunu sorsalar tüm sorun çözülür aslında.
 
Ama tablette her soru çözülmüyor. Bir dönem ipad üzerinden denemeye giriyordum. Soruları yavaş ve dikkat hatası yaparak çözüyordum. Sonra deneme kitaplarından çözmeye başladım. Kitaptan deneme çözdüğümde çok daha kolay odaklanabiliyordum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı