2. monitör olarak laptop önerisi

josephwhite

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Merhaba arkadaşlar. Halihazırda masaüstü bir setupım var RTX 2060 ekran kartlı ve bana yetiyor şimdilik açıkçası. İkinci bir monitör almayı düşünüyordum ama sonra şehir dışına falan da çıkıyorum, kafelerde falan kullanırım arada bir şehir dışında da çok sistem gereksinimi istemeyen oyunlar oynarım diye bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. 2.monitör olarak kullanabileceğim, dediğim amaçlarla da kullanabileceğim bir laptop önerebilir misiniz? Bütçem 20-30k gibi ama esnetebilirim.

Kablo ile yapamazsınız. Ekran yansıtma uygulamaları işe yarayabilir ama onlarda da çok gecikme olur sizi tatmin etmez. İlla 2. ekran istiyorsanız ucuz ikinci el monitör bakabilirsiniz.

Bir laptopta 2 monitör kullanmak istiyorsanız duckstation adı altında adlandırdığımız aparat satın almanız gerekiyor. HDMI çoklayıcı ile 2.monitör bağlarsınız.

Performanslı ve stabil olur mu hocam?

Söylediği şey laptopu 2 monitor üzerinde kullanmak. Laptop dahili monitörü kullanmanız programlar vasıtasıyla belki olabilir ama hem takılmalardan hem zaten boyutundan ötürü tatmin etmeyecektir illaki 2. monitörüm olsun diyorsanız 3-5k fiyat bandında monitörler mevcut fiyat performans. Laptop için de 20 30 k fiyat aralığı vermişsiniz, kullandıgınız masaüstü (sadece ekran kartı bilgisine dayanarak) hemen hemen aynı olacak alacagınız laptopla. O yüzden siz bilirsiniz benim tavsiyem dışarıda da kullanacaksanız sıklıkla masaüstünü salıp laptopa geçmeniz. Ben şu anda 4070 AMD 5 9600 32 GB PC dizdim fakat önceden sahip oldugum laptop 4070 i7 13. nesil 32 GB laptopumla hemen hemen aynı değerleri alıyorum seyahatlerimde dışarda geçirdiğim zamanda beni güzel götürüyor çok zorlamayacak oyunlar oynuyorsanız zaten aradaki farkı bile hissetmezsiniz.

Söylediği şey laptopu 2 monitor üzerinde kullanmak. Laptop dahili monitörü kullanmanız programlar vasıtasıyla belki olabilir ama hem takılmalardan hem zaten boyutundan ötürü tatmin etmeyecektir illaki 2. monitörüm olsun diyorsanız 3-5k fiyat bandında monitörler mevcut fiyat performans. Laptop için de 20 30 k fiyat aralığı vermişsiniz, kullandıgınız masaüstü (sadece ekran kartı bilgisine dayanarak) hemen hemen aynı olacak alacagınız laptopla. O yüzden siz bilirsiniz benim tavsiyem dışarıda da kullanacaksanız sıklıkla masaüstünü salıp laptopa geçmeniz. Ben şu anda 4070 AMD 5 9600 32 GB PC dizdim fakat önceden sahip oldugum laptop 4070 i7 13. nesil 32 GB laptopumla hemen hemen aynı değerleri alıyorum seyahatlerimde dışarda geçirdiğim zamanda beni güzel götürüyor çok zorlamayacak oyunlar oynuyorsanız zaten aradaki farkı bile hissetmezsiniz.
Hocam şu an şöyle bir planım vardı: 17.3 inçlik bir dizüstü bilgisayar alıp hem ikinci monitör olarak kullanıp hem şehir dışına çıkarken yanıma alırım diyordum ama baktım fiyatları 40 binden başlıyor ama RTX 4060 falan gibi ekran kartları içeriyorlar. Masaüstü setup'ımı zaten yükselteceğim zamanla şu anlık bana yetiyor diye ellemiyorum. Ya monitör + apu işlemcili bir laptop alacağım ya da dediğim gibi yapıp iyi bir laptop alıp iki amaçla da kullanacağım hangisi daha mantıklıdır sizce? Bütçeyi esnetebilirim. Komple dizüstü üzerinden yürüyemem asla masaüstünün zevkini vermiyor oyunlarda. Büyük oyunlar da oynuyorum ama laptopta şehir dışında LoL oynasam bile kafi şu an.

Hocam şu an şöyle bir planım vardı: 17.3 inçlik bir dizüstü bilgisayar alıp hem ikinci monitör olarak kullanıp hem şehir dışına çıkarken yanıma alırım diyordum ama baktım fiyatları 40 binden başlıyor ama RTX 4060 falan gibi ekran kartları içeriyorlar. Masaüstü Setup'ımı zaten yükselteceğim zamanla şu anlık bana yetiyor diye ellemiyorum. Ya monitör + APU işlemcili bir laptop alacağım ya da dediğim gibi yapıp iyi bir laptop alıp iki amaçla da kullanacağım hangisi daha mantıklıdır sizce? Bütçeyi esnetebilirim. Komple dizüstü üzerinden yürüyemem asla masaüstünün zevkini vermiyor oyunlarda. Büyük oyunlar da oynuyorum ama laptopta şehir dışında LoL oynasam bile kafi şu an.

O zaman APU gibi size keyif verecek performans veren bir laptop alıp dışarıda olacağınız zaman onu kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı