Monitör standının yerini değiştireyim dedim, 2. monitörüm siyah ekran kaldı. Hayır bir mantıkta yürütemiyorum PC algılıyor çünkü monitörü. Yardımcı olabilecek var mı?
hocam 2-3 yıldır falan bu şekilde kullandığım monitördü kurulumdan yana sorun yoktu fakat yer değişimi sonrasında siyah ekran kaldı temel sorun bu şu andabu işinize yarar.
Hocam 2-3 yıldır falan bu şekilde kullandığım monitördü kurulumdan yana sorun yoktu fakat yer değişimi sonrasında siyah ekran kaldı temel sorun bu şu anda.
Kablolarının yerini değiştiremeyi denedim hatta anakart bölümüne bile takmayı denedim bana mısın demedi, ama kabloyla alakalı bir sorun olsa pcmin hiç algılamaması gerekmez miydiKablosunu çıkartıp takın driverini guncelliyin veya kablosu da bozulmuş olabilir.
Kablolarının yerini değiştiremeyi denedim hatta anakart bölümüne bile takmayı denedim bana mısın demedi, ama kabloyla alakalı bir sorun olsa PC'min hiç algılamaması gerekmez miydi
2. monitöre takmış olduğum hdmi girişini ilk monitöre taktığımda 1. monitöre görüntü geldi hdmi kablomdan yana sorun yokmuş. Henüz bir çözüm bulamadım halaMonitör girişindeki portların sağlamlığından emin olmak için, ikisini de aynı kablolar ile tek tek deneyin.
Sonucu paylaşın.
2. monitöre takmış olduğum HDMI girişini ilk monitöre taktığımda 1. monitöre görüntü geldi HDMI kablomdan yana sorun yokmuş. Henüz bir çözüm bulamadım hala
Usta 2. monitöre sadece hdmi kablosu takabiliyorum, diğer vga girişi anakartımda yok. Display port girişide yok sadece 2 adet hdmi girişi var. Denediklerim hdmi girişlerini 1. ve 2. monitör tek tek denemek oldu. 2. monitöre o şekildede görüntü gelmedi. 1. monitörde çalıştı.2 kablo ve 2 monitör var.
Yapacağın iş, her kabloyu, ekran çıkışı portu sabit kalmak ile monitörlerde dene.
Sonra aynı porta diğer kabloyu dene. 4 işlem bu. Sorun yok ise. Aynı işlemi diğer port için yap.
4 işlem de bu.
Sana etti mi 8 işlem.
Ayrıca; VGA çıkış sayın fazla ise, dolayısı ile her port için 4 işlemlik yeni iş var.
Ayrıca monitör girişleri de durumu genişletir. BenQ monitörümde HDMI girişi olmadığı için ona mecburen DVI kablo ile kullanıyorum.
Bütün olasılıkları dene sonuç tekli kablo ile tek monitör sorunsuz ise;
1 monitör bağlı iken,
A) tüm driverları sil.
B) PC'yi reboot et.
C) PC'ye ikinci monitörü bağla, Windows kendi driverları ile algılıyor mu bak.
D) sonuç olumsuz ise, Aygıt Yöneticisi'nden tanımsız cihaz var mı bak.
E) tanımsız aygıt var ise; monitörün kendi Driver'ını bul. Madem Windows görmedi.
F) VGA'nın driverlarını yükle.
G) halen olumsuz sonuç ise; dosya yedeklerini alarak Windows'u yeniden yükle.
Usta 2. monitöre sadece HDMI kablosu takabiliyorum, diğer VGA girişi anakartımda yok. DisplayPort girişide yok sadece 2 adet HDMI girişi var. Denediklerim HDMI girişlerini 1. ve 2. monitör tek tek denemek oldu. 2. monitöre o şekilde de görüntü gelmedi. 1. monitörde çalıştı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.