2 puan eksik ile istenilen liseye nakil yapılır mı?

Hazırlık okuduğun için normalde 10. sınıf olman gerekirken 9. sınıf oluyorsun. Bu yüzden e-Devlet'te nakil işlemi gerçekleştirmeye çalıştığında Anadolu kısmının 10. sınıf taban puanı baz alınacak.

Yine de ilçe veya il millî eğitim müdürlüğüne başvurursan belki yardımcı olabilirler eğer puanın bu sene belli olacak taban puanından yüksekse. 🥰

Bu durumda ben taban puanının çok daha üstünde oluyorum, çünkü ben LGS 2022'ye girmiştim, 10. sınıf taban puanında ise 2021'in taban puanı baz alınıyor, bu durumda ben de çok daha üstünde oluyorum çünkü yüzdelik olarak okul pek fazla oynamasa da puan olarak 20 puana yakın bir fark olması lazım 2021 ve 2022 arasında. Dediğiniz şeyden emin misiniz? Çünkü bana mantıklı gelmedi ben 9. sınıf öğrencisi olacağım ve 2022 LGS taban puanı olan şu an hazırlık olarak gözüken puana (henüz yeni puanlar açıklanmadığı için hazırlık olarak geçiyor) bakmam gerekmiyor mu?

Hocam alanınızdaysa yazdır tercihe ilk sıraya. Alırlarsa alırlar. Bence alırlar ama.

Hocam ben daha önceden sınava girdiğim için nakil işlemi e-Devlet'ten yapılıyor ve denilene göre puanın altında ise işlem yapılmıyormuş bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi benden bir üst sınıfın puanını baz alırsam çok rahatlıkla girebilirim.

Ben eksik puanlı olmama rağmen istediğim liseye girmiştim sende bir şansını dene derim.

Nasıl yaptın dostum?

Bu durumda ben taban puanının çok daha üstünde oluyorum, çünkü ben LGS 2022'ye girmiştim, 10. sınıf taban puanında ise 2021'in taban puanı baz alınıyor, bu durumda ben de çok daha üstünde oluyorum çünkü yüzdelik olarak okul pek fazla oynamasa da puan olarak 20 puana yakın bir fark olması lazım 2021 ve 2022 arasında. Dediğiniz şeyden emin misiniz? Çünkü bana mantıklı gelmedi ben 9. sınıf öğrencisi olacağım ve 2022 LGS taban puanı olan şu an hazırlık olarak gözüken puana (henüz yeni puanlar açıklanmadığı için hazırlık olarak geçiyor) bakmam gerekmiyor mu?

Hocam ben daha önceden sınava girdiğim için nakil işlemi e-Devlet'ten yapılıyor ve denilene göre puanın altında ise işlem yapılmıyormuş bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi benden bir üst sınıfın puanını baz alırsam çok rahatlıkla girebilirim.

Nasıl yaptın dostum?
Eğer senin bulunduğun taraf hazırlıktan diğeri de 9. sınıftan itibarense evet. Çünkü iki taraf da aynı sene okula alındı ve bu sene bir taraf 9, diğer taraf 10. sınıf oldu. Zaten e-okulda boş kontenjanlara bakarsak puan-1, puan-2 falan yazar. Bunlar hazırlık sınıfı okuyanlar dikkate alınarak yazılır. 🥰

Eğer senin bulunduğun taraf hazırlıktan diğeri de 9. sınıftan itibarense evet. Çünkü iki taraf da aynı sene okula alındı ve bu sene bir taraf 9, diğer taraf 10. sınıf oldu. Zaten e-Okul'da boş kontenjanlara bakarsak puan-1, puan-2 falan yazar. Bunlar hazırlık sınıfı okuyanlar dikkate alınarak yazılır. 🥰

Hocam konuyu yanlış anlamışsınız galiba ben aynı okulda kalacağım sadece Almanca sınıfından İngilizce sınıfına geçeceğim.

Öncelikle günaydın, bu sene Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nde Almanca hazırlık sınıfını bitirdim. Önümüzdeki eğitim senesinde 9. sınıf olacağım ve 1. yabancı dil dersimin Almanca olmasını istemiyorum. Bundan dolayı yine Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nin İngilizce kısmına nakil aldırmak istiyorum ancak İngilizce sınıfı 439.5 puan ile öğrenci alırken benim LGS puanım 437.5.

Girme şansım çok düşük de olsa var mı?

Merhaba bizde Almanca hazırlık okumak niyetiyle okula yaptıracaktık, siz neden Almanca devam etmek istemiyorsunuz, eğitim-öğretimde mi sıkıntı var?

Merhaba bizde Almanca hazırlık okumak niyetiyle okula yaptıracaktık, siz neden Almanca devam etmek istemiyorsunuz, eğitim-öğretimde mi sıkıntı var?

Hayır, eğitim-öğretim olarak herhangi bir sıkıntısını görmedim. Yalnızca kendi tembelliğimden ve bazı kişisel sorunlar nedeniyle hiç çalışamadım ve öğrenmesi biraz daha zor bir dil. Ben şahsen geçirdiğim 1 seneden memnunum ancak Almanca devam etmeme isteğimin tek sebebi, 9. sınıfa geçildiğinde Almanca dersinin 6 ders saati, İngilizce dersinin ise 2 ders saati olacak olması ve almancam da şu an çok iyi olmadığı için hem notları çok etkileyecek hem de kişisel olarak fazla sevmediğim bir dersi 6 ders saati görmek istemiyorum. Eğer çocuğunuz ben düzenli olarak çalışırım diyorsa, dil öğrenmeye ilgisi varsa ve ingilizcesi iyi ise gönül rahatlığıyla gönderebilirsiniz. Ancak ingilizcesi iyi değilse önceliğiniz İngilizce olmalı bence. Ben ingilizcem iyi olduğu için geldim 1 sene öğrenebildiğim kadar öğrendim ve yeterli olduğunu düşündüğüm için geçmeyi düşünüyordum. Ayrıca hazırlık sınıfında yalnızca dil öğrenmek için 1 sene harcayacağınızı unutmayın, göze az gibi gelebilir ancak çocuğunuzla tekrar konuşun, 1 senenin tamamını yalnızca Almanca öğrenmek için ayırmak istediğine eminseniz Almanca hazırlık okutun.

Hocam şansını dene. Benim puanımda sizin gibiydi. Beni aldılar. 2 puan eksikti.

Hocam merhaba nasıl oldu tam olarak anlatma şansınız var mı? Şu an nakil başvuruları kapalı ve bazıları yapamayacağımı söylüyor.

Ben eksik puanlı olmama rağmen istediğim liseye girmiştim sende bir şansını dene derim
Nasıl yaptığını anlatabilir misin? Direkt olarak nakil açılınca geçiş isteği başlattın ve oldu mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı