2 RAM beraber takılınca sistem yeniden başlıyor

şahıs

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 1600 Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Asus rx 550 4gb gigabyte b450m -h wd10ezex , suv400s37240g
Meslek
öğrenci
Anakart
B450M-H
İşlemci
R5 1600
2x8 RAM kullanıyorum ve ikisini birlikte takınca bilgisayar durmadan reset atıyor. Sol slottakini çıkarıp açınca sorunsuz çalışıyor. Sağ slottakini sol slota takınca yine sorunsuz çalışıyor. Sağ slottakini çıkarınca bilgisayar yine reset atıyor. Sol slottakini sağ slota takınca yine sorunsuz çalışıyor.

Bellekleri 1 ve 3 ya da 2 ve 4. slotlara takıp dene. 2 bellek kit mi yoksa farklı modeller mi, bu da önemli. Uyumsuzluk olabilir.

Anakartımda 2 slot bar.

Ve aynı model ikisi de.

2x8 RAM kullanıyorum ve ikisini birlikte takınca bilgisayar durmadan reset atıyor. Sol slottakini çıkarıp açınca sorunsuz çalışıyor. Sağ slottakini sol slota takınca yine sorunsuz çalışıyor. Sağ slottakini çıkarınca bilgisayar yine reset atıyor. Sol slottakini sağ slota takınca yine sorunsuz çalışıyor.

Hocam RAM'lerin anakarta gelen kısmını temiz bir silgi ile silin işe yarıyor. Bende de aynısı olmuştu. Bunu yapınca çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RAM'lerin anakarta gelen kısmını temiz bir silgi ile silin işe yarıyor. Bende de aynısı olmuştu. Bunu yapınca çözüldü.

Hocam silgiyle silmeyi kaç kez denedim ama çözüme ulaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı