2. RAM'i taktiktan sonra PC acilmiyor

gobbr

Decapat
Katılım
6 Eylül 2020
Mesajlar
3
RAM
Kingston hyper x fury 2666 mhz cl 16
Ekran kartı
Gtx 1060 6 gbvstrix
Anakart
Asus tuf b360 pro gaming
İşlemci
I3 8100
Kolay gelsin. PC'ye RAM eklemek istedim ASUS TUF B360 Pro Gaming anakartım var. Kingston HyperX Fury Black RAM'im var. DDR 4 2666MHz CL16 1.2 v bu RAM'in aynısını bulamadığım icin yine HyperX Fury ama CL 15 ve 3000 MHz olanini aldim. İnternette okuduğuma gore calisir demişlerdi ama denedikten sonra bilgisayarim açılmadı eski RAM'i denedim tek başına hala DRAM ışığı yanıyor ekranım gelmiyor bütün fanlar çalışıyor normal. BIOS Pilini söküp taktim RAM siralamasina baktim anakartin kutusundan daha ne yapabilirim bilmiyorum...
 
Kolay gelsin. PC'ye RAM eklemek istedim ASUS TUF B360 Pro Gaming anakartım var. Kingston HyperX Fury Black RAM'im var. DDR 4 2666MHz CL16 1.2 v bu RAM'in aynısını bulamadığım icin yine HyperX Fury ama CL 15 ve 3000 MHz olanini aldim. İnternette okuduğuma gore calisir demişlerdi ama denedikten sonra bilgisayarim açılmadı eski RAM'i denedim tek başına hala dram ışığı yanıyor ekranım gelmiyor bütün fanlar çalışıyor normal. BIOS pilini söküp taktim RAM siralamasina baktim anakartin kutusundan daha ne yapabilirim bilmiyorum...

İki RAM'den biri uyumsuzluk yaratıyor ikisi de Dual channel RAM'ler birinin aynısından almalıydınız.
 
Ramlerin sarı kısımlarına elini değdirmeden silgi ile silmeyi denedin mi ? Denemediysen Elini değmeden temiz bir silgi ile sarı kısımların üstünü hafifçe silip öyle takmayı dener misin.

Böyle denedim zaten ne yazık ki
 
RAM'lerin sarı kısımlarına elini değdirmeden silgi ile silmeyi denedin mi? Denemediysen elini değmeden temiz bir silgi ile sarı kısımların üstünü hafifçe silip öyle takmayı dener misin?

Bilgisayarciya goturdum RAM'leri dediğin gibi sildi slotlari fırçayla 2 fiti fiti sildi tekrar açılmadı Power tusuna bastı bayağı sonra açıldı 100 TL istediler... Cok kötüyüm.

Telefondan post silmeyi bilmiyorum aksam pc üzerinden silerim adminler
 

Geri
Yukarı