2 tane farklı marka RAM takılır mı?

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi şuan da 4 gb adata 1600 mhz ram kullanmaktayım. Bunu 8 gb da çıkarmak istiyorum. Farklı marka 4 gb 1600 mhz ram alacağım. Herhangi bir sorun olur mu?
Ram olarak da bunu almayı düşünüyorum. Teşekkürler.
www.vatanbilgisayar.com: Kingston 4GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram - Vatan Bilgisayar




Bir bilgisayarınız var ve bilgisayarınızın performansını arttırmak amacıyla farklı marka/modelde bir RAM takmak istiyorsunuz. Teorik olarak farklı iki RAM bir bilgisayara takıldığında çalışır. Ancak bunun için yeterli şartların oluşması gerekiyor. Birinci şart aldığınız RAM ile bilgisayarınıza takılı olan RAM’in frekanslarının eşit olmasıdır. Örneğin 2 GB X markasına ait bir RAM ile 2 GB Y markasına ait bir RAM’in aynı anakart üzerinde çalışması için aynı frekans (Mhz) özelliğinde olması gerekiyor. Diğer şart ise iki RAM’in aynı seriden DDR2, DDR3 veya DDR4 olması gerekiyor. Aksi taktirde anakarta uymayacaktır. Aralarında çentik farkı söz konusudur.
 
Bi sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama Dual Channel olmasını istiyorsan RAM'lerin birebir aynı olması gerekiyor. Technopat bir videosunda Dual Channel olmasını istiyorsanız arkalarındaki numaraların bile ayni olması gerekiyor demişti.
Off off. Kardes oyle bir sey yok ve var.
Yani soyle. Bu biraz sans isi. Ayni marka ayni MHZ ve ayni CL RAM'ler bile bazen sorun ciksrtabiliyor. Bazense sadece DDR'i ayni olmasina ragmen calisabiliyor. Bu biraz sans isi.
Ben iki farkli RAM kullaniyorum sorun yok.
 
Arkadaşlar bende Gskılls ddr4 2666 8 gb ram bulunmakta buna ek olarak yükseltmek amaçlı kingston ddr4 2666 8 gb ram aldım. İkisini ayrı ayrı tek başına taktığımda herhangi bir sorun teşkil etmeden istediğim frekansta yani 2666 Mhz de çalışmakta. Fakat aynı anda ikisini de taktığımda ramlerin frekansı 2400 Mhz düşmektedir. Teknik servis çalışanı arkadaşlar bana markaları farklı olduğu için bu sorunla karşılaştığımı söylediler. Bir fikri olan var mı ? Bu arada cihazın Monster notebook Abra serisi.
 
Dostlar benim sistemimde 1 tane DDR4 3000MHz Ballistix 8 GB RAM var bunun yanına bir tane daha farklı marka DDR4 3000MHz RAM alsam olur mu?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı