2 TB SSD yeter mi?

Yeterli değil. En az 8TB alınmalı. Bana 8 TB zad zor yetiyor(!). Ne ile uğraştığınız bağlı. Forumdaki birçok kişiye yıllarca yeterdi.
 
SSD'nin yüzde 20 gibi bir bölümü boş kalmalı.
Haklılık payın var ama %20 biraz yüksek bir oran. Çok sık yazma/silme işlemi yapılan diskte %10-15 arası yeterli bir oran, yazma işlemi sık olmayan arşiv için kullanılacak sürücüde %8-10 arası ideal. Ben sık kullanılanlarda %12, depolama için kullandıklarımda %8 ayırıyorum.

Yeterli bütçe varsa depolama için SSD almanın mantıksız bir tarafı yok, ben de eski bir IT'ci olarak HDD'ler ile sürekli sorunlar yaşamaktan dolayı (elimden yüzlerce disk geçti) tüm ana depolamamı SSD'ye geçirdim. Şu anda çok memnunum, harici bir istasyon ile kullanım bu bakımdan çok ideal olur ancak depolama için alınacaksa NVMe yerine daha uygun fiyatlı ve daha yüksek depolama sunan SATA SSD alınmasını öneririm.
 
Bunun hiç bir kanıtlanmış kaynağı yok. Kalitesiz SSD kullanmanın sonucu. Elimde Samsung SSD var 10 MB boş alan olsa da hızda düşüş yok.
Elimde Samsung SSD var ve yazılımında bile aşınmayı önlemek için Over Provisioning özelliği var. SSD'nin yüzde 20'sini RAW şeklinde formatlayıp boş bırakıyor. %20'lik kısım TRIM ve GC için önemlidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı