2. vitese atarken gelen tak sesi neden kaynaklanabilir?

Aşırı kritik birşey değil sadece hafife almamak lazım ileride ciddi şeyler olabilir yani.

Şimdi senkromeç şansı da olabilir içini açıp bakmak lazım aşınmaya başlamış olabilir özellikle seri şanzımana sahip bir araçsa bir anda 2'ye asılmalardan dolayı senkromeç aşınmış olabilir :D

Dediğim gibi buradan bir yanıt vermek çok zor birine baktırmak lazım sorun çıkarır mı derseniz şu anlık idare edebilir.
Yamyam ustalar işini gerçekten hakkıyla yapsam arabam için gözüm kapalı veririm ücretlerini lakin verdiğim parayla hem malım hem de ben rezil oluyorum. Allah kimseyi bu sanayicilerin eline düşürmesin, işini hakkıyla yapanında işi gücü rast gitsin.

Hocam bir ara arabaya bindiğinizde vitesi 1'den ikiye atarken bu sefer debriyaja tam basıp bir 0.3 saniye falan bekledikten sonra atın ses azalırsa %90 falan senkromeç kaynaklıdır.

Aşırı kritik birşey değil sadece hafife almamak lazım ileride ciddi şeyler olabilir yani.
Diliyorum dediğiniz gibidir kral :,)
Çünkü küçücük bir yağ kaçağı yüzünden bana komple şanzıman aldıracaktı "ustanın" birisi. Korkar oldum sanayiye girmekten(yağ kaçağı aks keçesi çıktı)

Araba Honda, Fiat, Renault'sa hiç şaşırmam.

Diliyorum dediğiniz gibidir kral :,)
Çünkü küçücük bir yağ kaçağı yüzünden bana komple şanzıman aldıracaktı "ustanın" birisi. Korkar oldum sanayiye girmekten(yağ kaçağı aks keçesi çıktı)
Türkiye'de ki ustaların bir çoğu böyle maalesef tanıdık olsa bile yine bir yerlerden birşeyler almaya çalışıyorlar.

(Usta demeye bin şahit ister.)

Hocam bir ara arabaya bindiğinizde vitesi 1'den ikiye atarken bu sefer debriyaja tam basıp bir 0.3 saniye falan bekledikten sonra atın ses azalırsa %90 falan senkromeç kaynaklıdır.
Ya bugün özellikle kara düzen kamyonlarda yaygın olan ara gaz tekniğini kullanayım dedim. Hafif ara gaz vererek atınca yapmıyor(ki bugün bayağı keyfine keder çalıştı şanzıman, bazen yaptı bazen yapmadı)size karşı vereceğim en büyük örnek mekanikten anlamadığım için düşük devirlerde sessiz bir şekilde geçiyor olması.

Araba Honda, Fiat, Renault'sa hiç şaşırmam.

Türkiye'de ki ustaların bir çoğu böyle maalesef tanıdık olsa bile yine bir yerlerden birşeyler almaya çalışıyorlar.

(Usta demeye bin şahit ister.)
Diyorum ya, düşeni Allah kurtarsın.

Bariz senkromeç aşınması. İsterseniz viskozitesi birazcık daha yüksek yağ kullanabilirsiniz (Yağ tavsiye edebilirim.) ya da direkt senkromeç değişimi yapılabilir ama o da cidden biraz pahalıya patlar özellikle şu muhabbetten sonra.

Bariz senkromeç aşınması. İsterseniz viskozitesi birazcık daha yüksek yağ kullanabilirsiniz (Yağ tavsiye edebilirim.) ya da direkt senkromeç değişimi yapılabilir ama o da cidden biraz pahalıya patlar özellikle şu muhabbetten sonra.
Gerçekten kaliteli bir yağ öneriniz varsa çok iyi olur. Ne kadar pahalı olur senkromeç değişimi? Tahmini bir fiyat verirseniz bankaya gideyim :D

Gerçekten kaliteli bir yağ öneriniz varsa çok iyi olur. Ne kadar pahalı olur senkromeç değişimi? Tahmini bir fiyat verirseniz bankaya gideyim :D
Minimum 15 bin TL. Yağ olarak ise aracın marka modeline göre öneri yapabilirim.

Minimum 15 bin TL. Yağ olarak ise aracın marka modeline göre öneri yapabilirim.
Golf hocam. Senkromeç fiyatına baktığımda 5 bin tl gözüküyor ortalama, 5'e de şanzıman indiren bir "usta" var. İndirdikten sonra şanzımanı açması da zor bir şey değil(gördüğüm kadarıyla)kalan 5 bin tl de normal herhalde :d

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı