Çözüldü 2 yıllık bölüm bitirdikten sonra açıktan sınavsız 4 yıllık bölüm okunur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AbsoluteResult

Hectopat
Daha fazla  
2 yıllık Bilişim Güvenliği Teknolojisi bölümü mezunuyum. Şu an muhasebe alanında bir yerde çalışıyorum. Bunu ilerletebilmek adına muhasebe bölümü okumak istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum. 2 yıllık açıktan muhasebe okuyup, bunu DGS ile tekrar açıktan 4 seneliğe mi tamamlamam gerekiyor? Böyle bir şey oluyor mu, onu da bilmiyorum. Yoksa direkt 4 senelik açıktan muhasebe okuyabiliyor muyum? Açıktan halletmek istiyorum, tekrar üniversite derslerine falan gidip zaman ve gün kaybetmek istemiyorum. İstesem bile pek mümkün olmaz. Varsa bildiğiniz farklı yollar, bilmek isterim. İnternetteki bilgiler çok karışık geldi, net bir bilgi bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2 yıllık bölüm bitirince AÖF olarak 2 yıllık okuyabilirsiniz. Bunun için sınava girmeniz gerekmez. Ücret ödeyip kaydolursunuz. 4 yıllık tamamlamak isterseniz DGS girip kazanmanız gerekir.

2 yıllık bölüm bitirince AÖF olarak 4 yıllık okumak istiyorsanız bunun için YKS'ye girmeniz gerekir. Hem TYT hem AYT girmeniz gerekir ve tercih olarak AÖF bölümünü yazmanız gerekir. Buna alternatif olarak herhangi bir üniversitede herhangi bir 4 yıllık bölüm kazanıp AÖF'e de aynı anda ücretini ödemiş olarak kaydolursunuz.
2 yıllık bölüm bitirince AÖF olarak 2 yıllık okuyabilirsiniz. Bunun için sınava girmeniz gerekmez. Ücret ödeyip kaydolursunuz. 4 yıllık tamamlamak isterseniz DGS girip kazanmanız gerekir.

2 yıllık bölüm bitirince AÖF olarak 4 yıllık okumak istiyorsanız bunun için YKS'ye girmeniz gerekir. Hem TYT hem AYT girmeniz gerekir ve tercih olarak AÖF bölümünü yazmanız gerekir. Buna alternatif olarak herhangi bir üniversitede herhangi bir 4 yıllık bölüm kazanıp AÖF'e de aynı anda ücretini ödemiş olarak kaydolursunuz.

Çözüm

Yani anladığım kadarıyla 2 yıllık bir bölüm zaten bitirdiğim için 2 yıllık açıktan muhasebeye direkt kayıt olabiliyorum 4 senelik içinse DGS'ye girip öyle 4 senelik muhasebe okuyabiliyorum.

Direkt 4 yıllık içinse YKS'ye girip muhasebe için gerekli sıralamayı tutturup 4 senelik açıktan direkt muhasebe okuyabiliyorum. Alternatif olarak herhangi bir 4 senelik yazıp 4 senelik AÖF hakkı da kazanmış oluyorum değil mi? Teyit ve tam anlamak için yazdım. Çok teşekkür ederim.

Yani anladığım kadarıyla 2 yıllık bir bölüm zaten bitirdiğim için 2 yıllık açıktan muhasebeye direkt kayıt olabiliyorum 4 senelik içinse DGS'ye girip öyle 4 senelik muhasebe okuyabiliyorum.

Direkt 4 yıllık içinse YKS'ye girip muhasebe için gerekli sıralamayı tutturup 4 senelik açıktan direkt muhasebe okuyabiliyorum. Alternatif olarak herhangi bir 4 senelik yazıp 4 senelik AÖF hakkı da kazanmış oluyorum değil mi? Teyit ve tam anlamak için yazdım. Çok teşekkür ederim.

Evet, tam doğru anlamışsınız. Size mevcut tüm yolları yazdım. Birkaç alternatifiniz var yani. Başarılar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı