2 yıllık bölüm için tavsiyeler

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Merhaba, tercih dönemi yaklaştı ve ne yapacağım konusunda sizlerinde fikrini almak istiyorum. Lisans diploması(kötü üniversite) bile bu ülkede para etmezken ben ön lisan okuyup bunu boün, İTÜ ya da YTÜ'de mühendisliğe dikey geçiş yapmak istiyorum. Kime sorduysam DGS şöyle zor böyle zor dedi. Karşılaştırma yapınca YKS de zor ve ikisi de aynı riskte gibi geldi.

Altarnetifi ise işletme, iktisat ve belki istatistik. Bu bölümler çok istediğim bölümler değil ve bu bölümleri de iyi bir üniversite de okuyamayacağım için hiç gitmek istemiyorum.

@Mortis06 hocam siz de dikey geçiş ile İTÜ'ye gittiğini biliyorum. Bana biraz tavsiye verebilir misiniz? 2 yıllık bir bölüme gitmeli miyim?

Son düzenleme:
DGS şöyle zor böyle zor dedi.
Bir tık haklılık payları mevcut çünkü DGS sınavında kontenjan açılması gerekiyor.

2 yıllık bir bölüme gitmeli miyim?
İlgi alanınız bilgisayar gibiyse Bilgisayar Programcılığı tercih edip DGS ile Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi mühendisliklere geçebilirsiniz.
Fakat okuyacağınız üniversiteye de bağlı biraz.

2 yıllık olarak akdü bilgisayar programcılığı yazabilirim.

DGS YKS göre daha kolay olabilir fakat iyi bir puan yapamaz isen istediğin yere giremeyebilirsin çünkü DGS'de açılan bölümlerin kontenjanları 4-5 kişilik oluyor.

@Kaptan.S diyelim ki DGS'yi hiç yapamadım. İşletmeye falan tamamlayabilir miyim?

Zorlukta bir tarafa LGS diğer tarafa YKS'yi koysak DGS tartının LGS tarafına daha yakın durur bence. Biraz daha mantığa dayalı gidiyor, yani dershaneye vakit geçirmek için gittim, hiçbir zaman hırslı bir öğrenci olmadım ve düşün beni bile öyle bir okula yerleştirdi bu sınav.
Öncelikle DGS yapabilmek için girdiğin bölüm ile bağlantılı bir ön lisans bölümünde eğitim alman gerek. Ancak DGS'de son yıllarda ciddi bir kontenjan düşüşü yaşandı diye biliyorum. Ben artı ve eksilerini belirteyim kendin karar ver.
Artılardan başlayalım, öncelikle ön lisans eğitimin sayesinde Lisans'a geçtiğinde mesleki dersler konusunda oldukça rahat edersin, sınav düzeyi oldukça kolay, intibak döneminde ders saydırıp lisans süresinde az ders alabilmenize olanak sağlıyor. Hatta misal deu jeofizik gibi bazı bölümlerde alttan ders alarak 2. sınıftan başlayabiliyorsun. Ek olarak hazırda bir diploman ve garanti bir mesleğin oluyor.
Eksi olarak ön lisans bölümlerinde matematik, fizik gibi havuz dersleri çok daha basit anlatılıyor ve DGS yaptıktan ve sınavdada daha basit düzeyde matematiğe hazırlandıktan sonra üniversitede bu derslerde ciddi anlamda zorluk çekiyorsun. Özellikle İTÜ gibi üniversiteler ders içeriği, kredi ve dil gibi bahaneler ile intibak döneminde birçok dersi kabul etmiyorlar, ben sadece tarih ve Türkçe saydırabilmiştim. Bu sefer baştan aşağı sıfırdan bir üniversite okuyorsun, ya da derslerin dönemlerde dağılmış oluyor ve 4 yıl okuyup sadece daha az ders alıyorsun. Yaşın ilerlediği ve bildiğin derslere tekrar girdiği için dersleri bazende tam aksine hiç umursamıyorsun ve bildiğin derslerden çok düşük notlar ile karşılaşabiliyorsun.
Gelelim ben olsam ne yapardım kısmına, benim gibi lisans eğitimini tamamladığında bile meslek olarak önceliğin ön lisans bölümün olacaksa oku derim, ancak ön Lisans'ı sadece DGS için bir amaç yapmaktansa kesinlikle kendimi başta sıkıp bir dört yıllık üniversiteye giderdim.

Ailem 2 yıllık okumamı istemiyor. Sayısal ve tm sıralamamın iyi olduğunu düşünüyor ve ona göre bir bölüm yazmamı istiyor. Ne yapacağım bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…