2 yıllık iyi üniversite vs 4 yıllık kötü üniversite

Hocam benim amacım 4 yıllık yine mezuna kalamıyacağım 2 yıllığa gidip de sonra 4 yıllığa geçmeyi düşünüyorum

Hocam benden size tavsiye 1 yıl mezuna kalın gerekirse direk lisansa gidin, yaş geçtiği ve derslerin büyük çoğunluğunu denklik saymadıkları için ön lisans üzerine lisans okumak çile olabiliyor heleki mühendislikte. Düşünseniz yarım yamalak matematik bilgisi ile geliyorsunuz bir anda bildiğiniz varsayılarak diferansiyel alıyorsunuz.

Eğer çalıştığı şirket Özel Sektör ise kaç yıl okuduğuna değil, Bilgi birikimi ve tecrübene bakacaklardır diye düşünüyorum.

Makine ve inşaat mı ironi mi gerçek mi anlamadım?

yok hocam benim için mezuna kalma işi artık bitmiştir.3.sınava girişim onda bile hiçbirşey olmuyor 4 te olsa 5 te olsa ben evde olduğum sürecede olmaz

Makine ve inşaat mı ironi mi gerçek mi anlamadım?
İnşaat için yanına yazdığımı görmüşsündür. Makine ve elektirik için söylediğimin arkasındayım. Ayrıca makine bakım mühendisiyim. Onun haricinde ön lisans gemi inşaatı mezunuyum. Ne yazdıysam belli tecrübeler doğrultunda yazdım. İroni yapıp konunun seyrini değiştirip dalga geçmeye çalışmadım.

Merhaba @safargn. Öncelikle 4 yıllık Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünü araştırabilirsiniz, ve eğer Sayısal ilk 300.000 sıralama bekliyorsanız Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünü de araştırabilirsiniz. Bu bölümlerin yanı sıra Matematik, ve İstatistik gibi bölümleri de araştırabilirsiniz. Eğer bahsettiğim bölümleri beğenmezseniz 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı veya 2 yıllık Elektronik Teknolojisi gibi 2 yıllık bölümlere bakabilirsiniz.

Merhaba cevap verirseniz çok sevinirim. Sizinle aynı fikirdeyim normalde mühendislik kazanmak için mezuna kalmıştm olmadı. Çankırı karetekin istatistik yazabiliyordum. Onun dışında hep yazılımcı olmak istiyordum bilgisayar programcılıgı yazacaktım ama baktığım zaman teknik eleman açışı ve yazılım sektöründe pc programcılıgı diplomasının pek bir değeri olmadıgını gördüm. Dokuz eylül elektronik teknolojisi yazdım önlisans. Dgs deniyicem olmazsa bile programcılıktan daha kolay iş bulabileceğimi düşünüyorum. Ekstra kendimi de programlama alanında geliştiricem. Doğru mu yaptım yanlış mı inanın bilmiyorum siz böyle yaznca sormak istedim. Önlisans makine okuyan arkadaşımda var hep elektrik makine yaz dediler pc programcılıgı çok tercih ediliyor çok mezunu var rekabet fazla. Birde Teknik eleman ihtiyacı var evet bu aralar.

Onun dışında 4 yıllık çankırı istatistikle kıyaslarsam pişman olmalı mıyım bilmiyorum. Fikri olan varsa yazabilir istatistik güzel bölüm ama üni çok iyi değil.
Ösym puanı yatay geçiş ile geçme imkanım oluyor. Sizce geçmeli miyim yoksa elektronikten devam mı etmeliyim?

Merhaba. Dokuz Eylül Üniversitesi 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümü fena görünmüyor, hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…