2 yıllık iyi üniversite vs 4 yıllık kötü üniversite

Hocam benim amacım 4 yıllık yine mezuna kalamıyacağım 2 yıllığa gidip de sonra 4 yıllığa geçmeyi düşünüyorum

Hocam benden size tavsiye 1 yıl mezuna kalın gerekirse direk lisansa gidin, yaş geçtiği ve derslerin büyük çoğunluğunu denklik saymadıkları için ön lisans üzerine lisans okumak çile olabiliyor heleki mühendislikte. Düşünseniz yarım yamalak matematik bilgisi ile geliyorsunuz bir anda bildiğiniz varsayılarak diferansiyel alıyorsunuz.

Bilişim öğretmenim söyledi.
4 yıllık bir üniversiteye gitmezsen başın çok ağrırmış.
Çünkü mesela sen 2 yıllık üniversite okudun ve çalıştığın şirket sana 35000 maaş veriyor diyelim.
Fakat senden alt rütbede çalışan birisi 4 yıllık okuduğu için 40000 maaş alır.
Ve şirket istese de zam yapamaz. Çünkü o kişi 4 yıllık okudu. Bu yüzden senin zoruna gider.

Bu yüzden her ne bölüme gidersen git 4 yıllık bir yere git. İsterse Mardin üniversitesi olsun 4 yıllık olsun. Bu arada yanında bir bıçak taşı ne olur ne olmaz (!) :D
Eğer çalıştığı şirket Özel Sektör ise kaç yıl okuduğuna değil, Bilgi birikimi ve tecrübene bakacaklardır diye düşünüyorum.

DGS yolu izlenebilir. DGS yolu ile 2 yıllık okunduktan sonra DGS'ye girip sadece mat 1 yapıp çok çok daha iyi üniversitelerde mühendislik okuyabilirsin. Aynı zamanda çift diploman olur. Bazı firmalar 2 yıllık ve 4 yıllık olayına sıcak bakar. Her şeyi geçtim fakat bilgisayar mühendisliği okunmanı tercih etmem. Şu an okunabilecek 3 farklı mühendislik bölümü var.
  • Makine mühendisliği.
  • İnşaat mühendisliği (son tercih)
  • Elektrik elektronik mühendisliği.
Bu bölümlerle her yerde iş bulursun.

Makine ve inşaat mı ironi mi gerçek mi anlamadım?

Hocam benden size tavsiye 1 yıl mezuna kalın gerekirse direk lisansa gidin, yaş geçtiği ve derslerin büyük çoğunluğunu denklik saymadıkları için ön lisans üzerine lisans okumak çile olabiliyor heleki mühendislikte. Düşünseniz yarım yamalak matematik bilgisi ile geliyorsunuz bir anda bildiğiniz varsayılarak diferansiyel alıyorsunuz.
yok hocam benim için mezuna kalma işi artık bitmiştir.3.sınava girişim onda bile hiçbirşey olmuyor 4 te olsa 5 te olsa ben evde olduğum sürecede olmaz

Makine ve inşaat mı ironi mi gerçek mi anlamadım?
İnşaat için yanına yazdığımı görmüşsündür. Makine ve elektirik için söylediğimin arkasındayım. Ayrıca makine bakım mühendisiyim. Onun haricinde ön lisans gemi inşaatı mezunuyum. Ne yazdıysam belli tecrübeler doğrultunda yazdım. İroni yapıp konunun seyrini değiştirip dalga geçmeye çalışmadım.

Merhaba @safargn. Öncelikle 4 yıllık Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünü araştırabilirsiniz, ve eğer Sayısal ilk 300.000 sıralama bekliyorsanız Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünü de araştırabilirsiniz. Bu bölümlerin yanı sıra Matematik, ve İstatistik gibi bölümleri de araştırabilirsiniz. Eğer bahsettiğim bölümleri beğenmezseniz 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı veya 2 yıllık Elektronik Teknolojisi gibi 2 yıllık bölümlere bakabilirsiniz.

2 yıllık bölümlerden @Mortis06 hocamızın dediği gibi iş imkanı olan bölümler var, ancak yazılımda durum farklı. Yazılımda “en yüksek puanlı bilgisayar programcılığı” bölümünü bile kazansan, sonuç olarak bilgisayar programcısı olacaksın ve bu her zaman dezavantaj yaratacak bir durum. 2 yıllık yazacaksan elektrik-makine gibi bölümler iyi birer seçenek. Ancak yazılım okunacaksa 4 yıllık okunmalı. En yüksek puanlı üniversiteden mezun olsan dahi anadoluda düşük puanlı bir üniversitenin “mühendislik” programı mezunları her zaman programcıların önünde olur. Ayrıca bilgisayar programcılığı bölümünde diploma sorunundan ötürü işsizlik çok yüksek.
Merhaba cevap verirseniz çok sevinirim. Sizinle aynı fikirdeyim normalde mühendislik kazanmak için mezuna kalmıştm olmadı. Çankırı karetekin istatistik yazabiliyordum. Onun dışında hep yazılımcı olmak istiyordum bilgisayar programcılıgı yazacaktım ama baktığım zaman teknik eleman açışı ve yazılım sektöründe pc programcılıgı diplomasının pek bir değeri olmadıgını gördüm. Dokuz eylül elektronik teknolojisi yazdım önlisans. Dgs deniyicem olmazsa bile programcılıktan daha kolay iş bulabileceğimi düşünüyorum. Ekstra kendimi de programlama alanında geliştiricem. Doğru mu yaptım yanlış mı inanın bilmiyorum siz böyle yaznca sormak istedim. Önlisans makine okuyan arkadaşımda var hep elektrik makine yaz dediler pc programcılıgı çok tercih ediliyor çok mezunu var rekabet fazla. Birde Teknik eleman ihtiyacı var evet bu aralar.

Onun dışında 4 yıllık çankırı istatistikle kıyaslarsam pişman olmalı mıyım bilmiyorum. Fikri olan varsa yazabilir istatistik güzel bölüm ama üni çok iyi değil.
Ösym puanı yatay geçiş ile geçme imkanım oluyor. Sizce geçmeli miyim yoksa elektronikten devam mı etmeliyim?

Merhaba. Cevap verirseniz çok sevinirim. Sizinle aynı fikirdeyim, normalde Mühendislik kazanmak için mezuna kalmıştım ama olmadı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İstatistik yazabiliyordum. Onun dışında hep Yazılımcı olmak istiyordum, 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı yazacaktım ama baktığım zaman Teknik Eleman açığı var fakat Yazılım sektöründe Bilgisayar Programcılığı diplomasının pek bir değeri olmadığını gördüm. Dokuz Eylül Üniversitesi 2 yıllık Elektronik Teknolojisi yazdım. DGS deneyeceğim, olmazsa bile Programcılıktan daha kolay iş bulabileceğimi düşünüyorum. Fazladan kendimi de Programlama alanında geliştireceğim. Doğru mu yaptım, yanlış mı inanın bilmiyorum, siz böyle yazınca sormak istedim. 2 yıllık Makine okuyan arkadaşım da var. Hep 2 yıllık Elektrik, 2 yıllık Makine yaz dediler. 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı çok tercih ediliyor, çok mezunu var, ve rekabet fazla. Evet, bir de Teknik Eleman ihtiyacı var bu aralar.

Onun dışında 4 yıllık Çankırı Karatekin Üniversitesi İstatistik bölümü ile kıyaslarsam pişman olmalı mıyım bilmiyorum. Fikri olan varsa yazabilir, İstatistik güzel bölüm ama üniversite çok iyi değil.
ÖSYM Puanı ile Yatay Geçiş yapma imkânım oluyor. Sizce geçmeli miyim yoksa 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümünden devam mı etmeliyim?
Merhaba. Dokuz Eylül Üniversitesi 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümü fena görünmüyor, hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı