2 yıllık laptopun macunu değiştirilirse FPS artar mı?

MacMellon

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 2.5 yıl önce aldığım bu laptop'a termal macun işlemi yapmak istiyorum ve aklımda sorularım var:

1. FPS'i arttırır mı?
  2. Önereceğiniz hangisi olur? Böyle hazır termal macunlar mı yoksa elle sürülen mi?

Öncelikle sıcaklık değerlerinizi kontrol edin. Sorun varsa değiştirirsiniz. Macun değiştirmek FPS arttırmaz, kısa süreli FPS düşüşlerini engeller. Sıcaklıklardan dolayı performans düşüşüne thermal throtting denir.

Yaklaşık 2.5 yıl önce aldığım bu laptopa termal macun işlemi yapmak istiyorum ve aklımda sorularım var:

1. FPS'i arttırır mı?
  2. Önereceğiniz hangisi olur? Böyle hazır termal macunlar mı yoksa elle sürülen

Termal macunu değiştirip fanları temizlersen (aşırı sıcaklık varsa) 20 30 FPS gelebilir, tabii oyuna bağlı mesela Valorant.

Ekran görüntüsü 2025-12-07 103608.png

80-95 arası değişiyor bazen 70'lerde oluyor oyunlarda ise hep 95'e sabit bence aşırı fazla ama bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-07 103608.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-07 103608.png
    200,9 KB · Görüntüleme: 14
Sıcaklık kaynaklı işlemcide frekans düşmesi, ekran kartında frekans düşmesi gibi durumlar oluyorsa FPS olması gerektiğinden düşük alınıyordur. Hem parçalarınızın sağlığı hem de FPS'i olması gerektiği gibi almak için termal macun değişmek şart. 2.5 sene olmuş zaten bence FPS'den bağımsız cihazınızın bakımını yapmalısınız.

Yaklaşık 2.5 yıl önce aldığım bu laptopa termal macun işlemi yapmak istiyorum ve aklımda sorularım var:

1. FPS'i arttırır mı?
  2. Önereceğiniz hangisi olur? Böyle hazır termal macunlar mı yoksa elle sürülen mi?

Isınma problemi ortadan kalkacağı için drop sorunu yaşıyorsanız kısmen o problemi ortadan kaldırabilir. FPS'ye doğrudan etki yaratmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık kaynaklı işlemcide frekans düşmesi, ekran kartında frekans düşmesi gibi durumlar oluyorsa FPS olması gerektiğinden düşük alınıyordur. Hem parçalarınızın sağlığı hem de FPS'i olması gerektiği gibi almak için termal macun değişmek şart. 2.5 sene olmuş zaten bence FPS'den bağımsız cihazınızın bakımını yapmalısınız.

Fanları temizledim süpürgeyle oyunda 30FPS arttı peki termal macun uygularsam performans artar mı bu şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı