20.000±2.000 TL laptop önerisi

Bütçe
20000
Gündelik işler için kullanacaksanız ekran kartına gerek var mı? MacBook öneririm. Bende Victus var, geçen yıl Nisan ayında almıştım. Bana sanki batarya performansında şimdiden farkedilir bir düşüş oldu gibi geliyor. İsterseniz ölçeyim. Gündelik işler için ağır laptop alıp birde peşinizde 1kg adaptör dolaştırmayın derim.

@Artoria Pendragon attığının 8 GB RAM olması biraz düşündürücü geldi.
@Khapri MacBook almayı da düşündük. Şahsen ben MacBook Pro 16 kullanıyorum. Fakat kız arkadaşım için bilgisayar alacağız. Kendisi makine mühendisliği öğrencisi, SolidWorks gibi programları da kullanma durumu olabilir. Farklı bir işletim sistemine geçmek de ürkünç geliyor açıkçası.

@Artoria Pendragon attığının 8 GB RAM olması biraz düşündürücü geldi.
@Khapri MacBook almayı da düşündük. Şahsen ben MacBook Pro 16 kullanıyorum. Fakat kız arkadaşım için bilgisayar alacağız. Kendisi makine mühendisliği öğrencisi, SolidWorks gibi programları da kullanma durumu olabilir. Farklı bir işletim sistemine geçmek de ürkünç geliyor açıkçası.

RAM'i sonradan ekleyebilir.

Testimi yaptım.
Geçen yıl Nisan ayında aldığım Victus
Kasım ayında ekran parlaklığı %60 gündelik işler için 40 dakikada %15 gitmiş (dakikada %0.375)
Şimdi ise yine aynı şartlarda %26 gitti (dakikada %0.65)
Batarya döngüsü ise 195'de. Bu kadar hızlı ölmesini beklemiyordum.

Testimi yaptım.
Geçen yıl nisan ayında aldığım Victus
kasım ayında ekran parlaklığı %60 gündelik işler için 40 dakikada %15 gitmiş (dakikada %0.375)
Şimdi ise yine aynı şartlarda %26 gitti (dakikada %0.65)
Batarya döngüsü ise 195'te. Bu kadar hızlı ölmesini beklemiyordum.

Bataryayı 195 kere döngüye sokmuşsun, normal sanki? Nasıl kullanıyorsun ki laptopu.

Bataryayı 195 kere döngüye sokmuşsun, normal sanki? Nasıl kullanıyorsun ki laptopu.
Bence fazla değil, az bile.LoL hariç başka oyun nadir oynarım. İlk alındığında bile bataryası zar zor 4 saat gidiyor. O da google'da gezmek, film izlemek gibi basit şeyler için. Düz hesap günde 8 saat kullansan 2 döngü yersin. 1 yılda 730 döngü yapar. Birde oyun falan oynarsan kim bilir 1 döngünün süresi kaç saat kısalacak. Batarya süresi minimum 8-10 saat giden laptoplarla 3-4 saat ancak giden laptop sürelerinin döngülüerini karşılaştırırken bunuda hesaba katalım. Birde yaptığım hesapta bataryayı hep 4 saat gidecek şekilde hesapladım. Zamanla azalacağından ötürü daha da fazla döngü olur.

Bence fazla değil, az bile. LoL hariç başka oyun nadir oynarım. İlk alındığında bile bataryası zar zor 4 saat gidiyor. O da Google'da gezmek, film izlemek gibi basit şeyler için. Düz hesap günde 8 saat kullansan 2 döngü yersin. 1 yılda 730 döngü yapar. Bir de oyun falan oynarsan kim bilir 1 döngünün süresi kaç saat kısalacak. Batarya süresi minimum 8-10 saat giden laptoplarda 3-4 saat ancak giden laptop sürelerinin döngülüerini karşılaştırırken bunu da hesaba katalım. Bir de yaptığım hesapta bataryayı hep 4 saat gidecek şekilde hesapladım. Zamanla azalacağından ötürü daha da fazla döngü olur.

Günde 8 saati pilde kullanırsan yersin, adaptöre takılı bir şekilde kullandığın da düşüş olmadığı sürece döngüden yemezsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı