20.000 - 25.000 TL laptop önerisi

Bütçe
20000-25000 TL,

CrazyHead

Kilopat
Katılım
3 Mart 2016
Mesajlar
109
Makaleler
3
Merhaba, öncelikle umarım herkes için güzel bir yıl olur dileklerimle başlayayım.

Kısaca şunları belirteyim:
1)Rusya'da üniversiteye başlayacağım için bir laptop arayışındayım. Bu sebeple kameraya ihtiyacım olacak ve harici olarak alabilirim fakat laptop üstünde olursa iyi olur.

2)Hazırlık sonrası bilgisayar bilimleri okuyacağım.

3)Laptop açısından alt çerçevesi(aslında bunu da istemiyorum ama standart geliyor diye biliyorum) hariç diğer çerçevelerin kalın olmasını istemiyorum.

4)Basit günlük işlemlerimi yapmak -ekstra olarak biraz da oyun ekleyebilirim- ve arta kalan zamanlarımda tasarımla uğraşmayı planlıyorum. Bu sebeple ekran kalibrasyonu kötü bir cihaz istemiyorum.

5)İşlemci bazında tercihim yok. Ryzen serisinin aktif olarak biraz daha iyi batarya performansı(?) olduğu düşünüyorum.

6)Ekran kartı açısından RTX serisinin 3050 altına düşmeden bir alım yapmayı planlıyorum.

7)Satın alma işlemlerim için iki tane ülke kullanabilirim(Bulgaristan ve Türkiye). Bulgaristan açısından 2500 Levaya kadar çıkabilirim. Bulgarca klavye artısı olacaktır diye düşünüyorum.

8)macOS işletim sistemi istemiyorum şu anlık. Öğrenci olarak bir tık pahalı kalabileceğini düşünüyorum ekstralarını katarsak.
 
Son düzenleme:
Aslında Bulgaristan üzerinden direkt olarak bu cihazı almayı planlıyordum. Tasarım ve özellikleri açısından cezbedici bir tarafı vardı. Eksi tarafı olarak incelediğimde RAM olarak anakarta gömülü olduğunu hatırlıyorum. Para olarak çok yukarılara çıkmak istemiyorum. Öğrencilik hayatımı yurt dışında devam ettirmek istememden dolayı pek zorlamak istemiyorum.
 

Geri
Yukarı