20.000-25.000 TL sistem önerisi

omeryzgc

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selamlar yeni bilgisayar almak istiyorum, kullanım amacım arada oyun oynamak ve genel ihtiyaçlar. 10 yıldır bilgisayar sahibi değilim ve aşırı eksiliğini hissetmedim o şekilde düşünün.

Şu sistem aklıma yattı biraz, bunun 4060 olanı dün 19.000 liraya satılıyordu bugün bitmiş ve o fiyatlara artık yok sanıyorum ki zam gelecek.
4060 Ti bana çok gerekli mi bu sistemde yetebilir aradaki fiyat farkına değer mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Monitör bunu düşünüyorum.
Başka siteden sistem atarsanız 12 ay vadeli fiyatı göz önünde bulundursanız sevinirim.

Ve 29 Kasım'ı beklemeli miyim? Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteme çok güncelleştirme yapmayacağım gittiği yere kadar kullanacağım düşünülünce DDR5e çıkmaktansa 4060 Ti almak daha mantıklı mı olur sizce ve kredi kartına vadeli alınca fiyatı 32 civarı oluyor.
AMD R5 7500F - RTX 4060 8GB OC - PRO A620M-E DDR5 - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da (Örnek)

Bunun gibi sistem de var o paralara çıkarsam.

Hocam son attığınız sistem yerine daha güzel kasalar dizilebilir. 4060'lı bir kasa o fiyata alınmaz bence

Buradaki kasanın bileşenlerini geliştirip daha iyi bir performans alabilirsiniz 4060 Ti ve 4060'a karşın (tabii bazı oyunlarda farklılık gösterebilir) 4060 Ti ve 6750

Sisteme çok güncelleştirme yapmayacağım gittiği yere kadar kullanacağım düşünülünce DDR5e çıkmaktansa 4060 Ti almak daha mantıklı mı olur sizce ve kredi kartına vadeli alınca fiyatı 32 civarı oluyor.
AMD R5 7500F - RTX 4060 8GB OC - PRO A620M-E DDR5 - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da (Örnek)

Bunun gibi sistem de var o paralara çıkarsam.

Veya ilk attığınız mesajdaki 1. linkte olan kasayı geliştirirsiniz. 28k gibi bir fiyat oluyor benim attığım 6750'li sistemde de 29'a geliyor. (RAM,ANAKART,SSD) geliştirince

Son düzenleme:
Hocam son attığınız sistem yerine daha güzel kasalar dizilebilir. 4060'lı bir kasa o fiyata alınmaz bence

Buradaki kasanın bileşenlerini geliştirip daha iyi bir performans alabilirsiniz 4060 Ti ve 4060'a karşın (tabii bazı oyunlarda farklılık gösterebilir) 4060 Ti ve 6750

Veya ilk attığınız mesajdaki 1. linkte olan kasayı geliştirirsiniz. 28k gibi bir fiyat oluyor benim attığım 6750'li sistemde de 29'a geliyor. (RAM,ANAKART,SSD) geliştirince
İlk attığım sistem 4060ti olan sistem sanırsam ne gibi özelleştirme önerirsiniz, çünkü kredi kartına 12 ay olunca vade farkı uçurum sizin attığınızda.
İ3 olan sistemin niye kimse yüzüne bakmıyor ya fiyatı çok uygun değil mi iş görmez mi 😂😂

İlk attığım sistem 4060ti olan sistem sanırsam ne gibi özelleştirme önerirsiniz, çünkü kredi kartına 12 ay olunca vade farkı uçurum sizin attığınızda.
İ3 olan sistemin niye kimse yüzüne bakmıyor ya fiyatı çok uygun değil mi iş görmez mi 😂😂
Hocam ram 32 yapılabilir zaten bir seçenek var. Ssd olarak okuma 5000 yazma 3600 olanı alabilirsiniz çok iyi değil ama bütçeye göre olduğu için bunu seçmemiz lazım. Fakat şöyle bir durum var bu kasanın anakartı 3200 mhz destekliyor biz rami 32 yapıyoruz ve ramlar 3600mhz o yüzden eğer ram 32 yapılıcaksa anakartı da yükseltmemiz lazım fakat sitede başka bir anakartı seçemiyoruz. Bu yüzden anakartı başka bir siteden almanız lazım veya bu masraflara girmeden direk 16 kullanılabilir. İ3'Lü sistemde de ssd'yi geliştirip 5 5600 işlemci alabilirsiniz ama i3 boş kalıcak onu da sahibindende filan satabilirsiniz. 5 5600 tray 3200 lira civarı bir şeydi yanında stok soğutucusu yok o yüzden kasayı alıcağınız yerden hava soğutucu da tercih edebilirsiniz ama tüm bu zahmete değer mi bilmiyorum.

@KimbuKaan
i3 olduğu gibi sadece ssd güncellemesiyle işimi görmez mi ilerde çok gerekirse i5 13400f alır takarım. Anakart değişimi de gerekecek 5600 için. Vatandaki diğer sistem tükendi zaten. 😂 😂

Hepsi tükendi 😂 😂

Son düzenleme:
@KimbuKaan
i3 olduğu gibi sadece SSD güncellemesiyle işimi görmez mi ileride çok gerekirse i5 13400F alır takarım. Anakart değişimi de gerekecek 5600 için. Vatandaki diğer sistem tükendi zaten. 😂 😂

Hepsi tükendi 😂 😂

İş görür de bazı oyunları ultrada oynatmayabilir. FPS oyunları oynayacaksanız (Valorant, CS) gibi Ryzen 5 5600'e göre düşük FPS verebilir.

Attığım bütün sistemler tükendi nasıl oluyor anlamadım.
Ahahahaha vallahi tükenmiş gözüküyor. Hocam belki şunu da değerlendirebilirsin taksit açısından tek tek almak daha mı iyi oluyordu.

tabi ki bazı kötü parçalar var da diğerlerine göre bence daha iyi fps'ler sağlayabilir. İleride bütçe artınca da parçaları değiştirebilirsiniz. Apu sistemdeki işlemci geliştirilebilir zaten çok ucuz +93tl.
Bu ekran kartı da daha dün 14.777 tl idi 15 olmuş gerçekten kötü bir zamandayız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı