20.000 TL batarya ömrü uzun laptop tavsiyesi

Quecen

Femtopat
Katılım
8 Kasım 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba,
Ben doktora bilg. Müh. Öğrencisiyim. Yeni bir laptop almak istiyorum fakat uzun zamandır takip etmediğimden nereden başlasam bilemedim. Birçok çalışmamızı Cloud üzerinden çalıştırdığımızdan ve oyun oynamadığımdan aşırı güçlü bir laptopa ihtiyacım yok. İstediğim özellikler:

1. hafif olması. (yanımda taşıdığım için mutlaka hafif olmalı). Ekran boyutu 14"+ olabilir.
2. uzun batarya ömrü. Genel olarak laptoplarımı uzun süre kullanan bir insanım, (şu an kullandığım laptop 7 yıldır benimle ve bataryası yeni bitti.) Bu sebeple beni uzun süre götürecek yeni bir laptop istiyorum.
3. şarjının uzun süre gitmesi. Prize bağlı yaşamak istemiyorum.
4. hafıza 552 SSD+ RAM 16+ çok iyi olur fakat şart değil.

Bütçem 20.000 civarı fakat ne kadar uygun olursa o kadar iyi :)

Birkaç aklımda kalan laptop:

1. MSI Summit E13, E16.
2. Huawei Matebook.
3. Lenovo Thinkpad.
4.ASUS zenbook 13.
5. Mac Pro (fakat fiyatları uçtu bu ara)

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Macbook'a yönelebilirsin ancak onun da bazı zorlukları var. Bilgisayar Müh. durum nasıl bilmiyorum ancak EE okuyorum ben ve bizim kullandığımız çoğu program macOS compatible değil.
 
Yani bu referans olarak kabul edilebilir mi emin değilim fakat Matebook 13 kullanıyorum, tek şarj ile günlük kullanımda (video izleme, internette gezinme, doküman hazırlama gibi aktiviteler) 5,5-6 saat kullanım sunuyor. Bundan yola çıkarak Matebook X Pro veya 14S modellerinin de daha uzun pil ömrü olduğunu düşünüyorum, lakin pil ömrü denildiğinde M1 Macbook'ların üzerine yok. Ki Macbook'larda da mühendislik yazılımlarının bir çoğu uyumsuz olduğu için sanallaştırma gibi yollarla bu yazılımları çalıştırmak eziyet olabiliyor. Ek olarak, M1 Macbook'ların (Emin değilim ama galiba M1 Macbook Air'ler için geçerli) fabrika çıkışlı kasaları yamuk gelebiliyormuş.

Doktora ve bilgisayar mühendisi biri bile, burada çoluk çocuğun önerdiği yerde bunları soruyorsa sizle çalışacak firmanın ve okulun vay haline.

Herhalde troll başlık Mac Pro yazılmış, komik. Bilgisayardan az anlayan insan bedava verse Mac Pro almaz alır da satar 5 katı daha iyi sistem kurar.
Kullanıcı deneyimine başvurmak başka, bilmemek başka. Aradaki ayrımı yapamıyorsanız "vay size iş verecek kurumun haline."
 
MacBook Air M1 tam istediğiniz gibi. 512 GB hafıza ve 16 GB RAM versiyonlarına bakabilirsiniz.
 
Uzun batarya ömrü için windows laptoplarda Amd işlemci daha iyi.
İmzamdaki bilgisayar ile 7 8 saat batarya süresi alıyorum ama arkadaşımda aynısının intel işlemcili olan modeli var 4 5 saat anca alıyor.
 
Hocam bilgisayar mühendisliği doktorası yapıyorsanız M1 bilgisayarlardaki uyumluluk sorunu sizi pek etkilemeyebilir. Gene de sık kullandığınız programları buradan kontrol edebilirsiniz.


Bu arada ben de 16GB ram ve 512GB M1 air kullanıyorum, freelance yazılım geliştiriciyim. Şimdiye kadar dışarı çıkarken yanıma şarj adaptörünü almadım. Çok zorda kalırsam powerbank ile şarj edebiliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı