20-21 yaşlarında üniversiteye gidilir mi?

• Konuyu başlatan Wosky
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 94

Wosky

Decapat
Daha fazla  
Hepinize selamlar. Normalde YKS'ye 2027 gireceğim fakat ben eğitimime 1-2 yıl ara vermek istiyorum ve hayatıma farklı anılar, tecrübeler katmak istiyorum. Sizce fikrim mantıklı mı yoksa saçma mı? Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan 20 yaşındayım ve üniversite 1. sınıfım. Yani gidilir, neden gidilmesin? 1 yıl ara ver, keyfine bak, eğer bi şans yakalarsan yurt dışında çıkmayı dene. Farklı bir tecrübe olur.

Şu an 20 yaşındayım ve üniversite 1. sınıfım. Yani gidilir, neden gidilmesin? 1 yıl ara ver, keyfine bak, eğer bir şans yakalarsan yurt dışında çıkmayı dene. Farklı bir tecrübe olur.

Bende sizin dediğiniz gibi düşünüyorum hocam. Ailem konuları unutursun dedi ama hayatın güzel dönemlerini güzel geçirmek istiyorum.

Bende sizin dediğiniz gibi düşünüyorum hocam. Ailem konuları unutursun dedi ama hayatın güzel dönemlerini güzel geçirmek istiyorum.
Ailen baskıcı değilse çok şanslısın. Konuları unut. Zaten lisede çalışmayan bir öğrenci 12. sınıfa geldiğinde 9,10,11'in %70'ini unutmuş oluyor. 1-2 yıl ara ver senin de dediğin gibi. Yurtdışında insanlar bunu çok yapıyor. "Gap year" diyorlar buna, kafa tatili gibi. Hem bu süreçte düşünüp üniversite konusunda aklına yatan bir bölüme gidersin, 1-2 yıl verip 4 sene kazanabilirsin. Bu süreçte ne yap ne et yurt dışında çıkmaya çalış bence bi kaç günde olsa.

Ailen baskıcı değilse çok şanslısın. Konuları unut. Zaten lisede çalışmayan bir öğrenci 12. sınıfa geldiğinde 9, 10, 11'in %70'ini unutmuş oluyor. 1-2 yıl ara ver senin de dediğin gibi. Yurt dışında insanlar bunu çok yapıyor. "gap year" diyorlar buna, kafa tatili gibi. Hem bu süreçte düşünüp üniversite konusunda aklına yatan bir bölüme gidersin, 1-2 yıl verip 4 sene kazanabilirsin. Bu süreçte ne yap ne et yurt dışında çıkmaya çalış bence birkaç günde olsa.

Ailem hiç baskıcı değil hatta babam ilk önce liseyi bitir sonrasına bakarsın diyor bende o yüzden ara vermek istiyorum sadece annem dediğim gibi konuları unutursun diyor. Derslerime çalışıyorum ama sadece yazılılardan yüksek not almak için. Dediğiniz gibi yurt dışınada çıkmak istiyorum hocam imkanım el verirse bir dil okuluyla anlaşıp en az 3 ay kalmayı düşünüyorum.

Ben biraz farklı düşünüyorum, uzun süre ara verirsen ders çalışmakta zorlanabilirsin. Düşünsene mezun oldun, iki yıl boyunca ders çalışmadın. Zor olmaz mı?

Hedefin olmalı mutlaka, ona tutanabilesin ve o hedefe ulaşmak için çabalamalısın.

İşe gireceksin belki de… Ders çalışmaya vakit ayırabilecek misin?

Ben biraz farklı düşünüyorum, uzun süre ara verirsen ders çalışmakta zorlanabilirsin. Düşünsene mezun oldun, iki yıl boyunca ders çalışmadın. Zor olmaz mı?

Hedefin olmalı mutlaka, ona tutanabilesin ve o hedefe ulaşmak için çabalamalısın.

İşe gireceksin belki de… ders çalışmaya vakit ayırabilecek misin?

Ders çalışmak ilk başlarda zor gelebilir ama atlatılır illa kişiden kişiye değişir. Hedefim var aslında ama daha okul derslerini tam yapamıyorum YKS bu işin sonrasına düşüyor. Ayrıca hep ders hep ders insan bir zaman sonra gerçekten çok sıkılıyor şahsen bende gerçekten çok bunaldım ve ara verip dinlenmeyi üniversiteden sonra istesem de yapamayacağım o zamanda iş hayatı başlayacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı