20-25 bin TL oyun için sistem tavsiyesi

Selamlar,

Yaklaşık 15 yıldır PC sahibi değilim, uzun zaman sonra ilk defa toplayacağım. Maksadım büyük ölçüde geçtiğimiz 10 yılın oyunlarını oynamak. Bunun yanında yayın (oyun yayını değil) ve Online ders yapmayı da düşünüyorum. Elden Ring, Diablo 4, Fallout 4, Cyberpunk 2077, RDR 2 ve POE2 gibi oyunları oynamak niyetindeyim. Zaten oldukça yoğun çalışıyor olduğum için bu saydıklarımı bitirmek bile yıllar sürecektir. Dolayısıyla gelecekte çıkacak oyunları oynamakla fazla ilgilenmiyorum. Uzun yıllar yeniden upgrade yapmayı da düşünmüyorum. Dolayısıyla örneğin sistemin DDR5 olmasına gerek yok.

Limitim yok ama mümkün olduğunca ucuza halletmek isterim. Anladığım kadarıyla bu isteklerime uyacak bir sistemi monitörsüz 20-25k arasına toplayabiliyorum. Siz hangi sistemi önerirsiniz? Hazır olursa daha iyi ama gerekirse kendim de toplayabilirim. Yanında monitör de önerirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
Tahminen 1-2 haftaya karne indirimleri ile birlikte sistemler çıkmaya başlar, öngörü olarak söylüyorum 9060 xt 8gb 7500f li sistemleri 27-29k civarına görürüz gibime geliyor. Onlardan birtane çözersiniz kendinize olur biter.

He altını çiziyorum 8gb bir kart 2025 için artık 1080p de bile sınırda ancak geçtiğimiz 10 yılın oyunları ve belirttiğiniz gibi oyunlar için 1080p ultra ayarlar native şekilde 70-80 fps leri rahat rahat görecek bir sistem olur.

Üstüne birde fsr4 gibi nimetlerde eklenince sizi rahat rahat götürür.

Ancak bu şuanda günümüz ve daha eski oyunlar için geçerli, bundan 10 yıl sonra belki 1080p mid ayarlar için bir sistem olur ama en azından daha güncel ddr5 bir sistem almış olursunuz.
(Belirttiğim fiyatlara 9060 xt 16gb kartlı sistem bile görebiliriz belki.)

Tahminen 1-2 haftaya karne indirimleri ile birlikte sistemler çıkmaya başlar, öngörü olarak söylüyorum 9060 xt 8gb 7500f li sistemleri 27-29k civarına görürüz gibime geliyor. Onlardan birtane çözersiniz kendinize olur biter.

He altını çiziyorum 8gb bir kart 2025 için artık 1080p de bile sınırda ancak geçtiğimiz 10 yılın oyunları ve belirttiğiniz gibi oyunlar için 1080p ultra ayarlar native şekilde 70-80 fps leri rahat rahat görecek bir sistem olur.

Ancak bu şuanda günümüz ve daha eski oyunlar için geçerli, bundan 10 yıl sonra belki 1080p mid ayarlar için bir sistem olur ama en azından daha güncel ddr5 bir sistem almış olursunuz.
Ben şahsen o kadar büyük bir indirim yapacaklarını sanmıyorum, 9060 XT 7500F belki 30k ya iner en fazla. 16 GB versiyonu için ise tek tek toplaması lazım şuan pek satılmıyor 16 halli 9060 XT hazır sistem.

Ben şahsen o kadar büyük bir indirim yapacaklarını sanmıyorum, 9060 XT 7500F belki 30k ya iner en fazla. 16 GB versiyonu için ise tek tek toplaması lazım şuan pek satılmıyor 16 halli 9060 XT hazır sistem.
Amd genelde fiyatlandırması ilk çıktığında ya berbat yada muazzam oluyor aynı 9070 xt de olduğu gibi, o muazzamdı mesela.
Eminim ki rekabet ve daha çok tercih edilmek için 9060 xt nin fiyatını düşürecekler. Artı üstüne birde bayram ve karne indirimleri denk gelirse görebiliriz bu fiyatları.

RAM yükseltebilirsiniz sıkıntı olmaz. Soğutucu da duruma göre oturduğunuz bölge sıcak bölge ise genelde yazın yetersiz kalabiliyor 5600'de.

O zaman bu sistem işinizi hayliyle görür:

DDR4 atmayın bu bütçede ölü yatırım.

SSD Pro yap işlemci 7500F yap.

Bütçe yok dedi en F/P ürün alsın geçsin.

Teşekkür ederim. Birkaç seferdir indirimler olacağını okuyorum farklı başlıklarda. İndirimleri nereden takip edebilirim? Tek tek bütün sitelere bakmak mı gerekiyor yoksa topluca bakılabilen bir yer var mı?

Teşekkür ederim. Birkaç seferdir indirimler olacağını okuyorum farklı başlıklarda. İndirimleri nereden takip edebilirim? Tek tek bütün sitelere bakmak mı gerekiyor yoksa topluca bakılabilen bir yer var mı?

İndirim oldu mu forumda yayınlıyoruz hocam. Hem forumu biraz takip edip hem de her siteye bakmanızı öneririm.

Diğer arkadaş da 50k civarında bir sistem atmış. Açıklık getirsem iyi olacak: Soruda da yazdığım gibi, ben aslında belli bir fiyat aralığında ürün aramıyorum. Moderasyon başlığı değiştirdiği için kafa karışıklığı oldu. Ancak benim beklentimi 20-25k civarında karşılayacak sistemler olduğunun da farkındayım. Dolayısıyla 50K'lık bir sistem de alabilirim ama işimi yarı fiyatına çözecek bir bilgisayar varken neden 50K'lık bir sistem alayım ki? Son 10 yılın oyunlarını oynamak için 9070XT'ye ihtiyaç olduğunu hiç sanmıyorum örneğin. Fiyatı 25 olmaz da 30 olur, o kısım çok mühim değil.

Bütçe önermeden sistem önermek saçma olur şimdi ben sana 50k attım çünkü istediklerin her şeyi karşılıyor. Orada 20k önersem DDR4 sistem verim alamazsın mesela?

Youtube da sürekli sistem yayınlayan belli başlı kanallar var onları takip edin illa ki düşer bir tane.

DDR4 atmayın bu bütçede ölü yatırım.

Bütçe yok dedi en F/P ürün alsın geçsin.
7 bin fark verirse ddr5 alabilir, kendine bağlı ben dicektim altta bütçe artarsa ddr5 daha iyi diye ama unutmuşum.

Amd genelde fiyatlandırması ilk çıktığında ya berbat yada muazzam oluyor aynı 9070 xt de olduğu gibi, o muazzamdı mesela.
Eminim ki rekabet ve daha çok tercih edilmek için 9060 xt nin fiyatını düşürecekler. Artı üstüne birde bayram ve karne indirimleri denk gelirse görebiliriz bu fiyatları.
Şu an 9060 XT 16 GB zaten 7700 xt fiyatında ,fiyatı fena değil bence onun üstüne daha indireceklerini çok zannetmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı