20-30 bin TL aralığında sistem önerisi

Arkadaşlar peki Ryzen 5 5600, ve 3060 alsam arada 10 bin TL fark oluyor çok rahat. Ne düşünüyorsunuz, çok fark eder mi performansta?

Veya AM4 soket, 3D bir işlemci alsam?

Arkadaşlar peki Ryzen 5 5600, ve 3060 alsam arada 10 bin TL fark oluyor çok rahat. Ne düşünüyorsunuz, çok fark eder mi performansta?

Veya AM4 soket, 3D bir işlemci alsam?

Fark eder hocam 4070 3080 gücünde bir kart ve DLSS3 ile fark çok daha fazla olur.

Peki şöyle ki giriş seviye AM5 işlemci alsam, ekran kartınıda RTX 3060 alsam ve bütçenin çoğunluğunu anakart gibi temel bileşenlerin kalitelisine yatırsam ve önümüzdeki yıl cpu ve gpu'yu yükseltsem nasıl olur?

Peki şöyle ki giriş seviye AM5 işlemci alsam, ekran kartını da RTX 3060 alsam ve bütçenin çoğunluğunu anakart gibi temel bileşenlerin kalitelisine yatırsam ve önümüzdeki yıl CPU ve GPU'yu yükseltsem nasıl olur?

Oynaycağın oyunlar için 3060 için yeterli ise öyle bir şey e yapabilirsin.

Peki şöyle ki giriş seviye AM5 işlemci alsam, ekran kartını da RTX 3060 alsam ve bütçenin çoğunluğunu anakart gibi temel bileşenlerin kalitelisine yatırsam ve önümüzdeki yıl CPU ve GPU'yu yükseltsem nasıl olur?

Anakart gibi bileşenler yeterince kaliteli zaten. GPU'yu ileride yükselteceğinize ileride SSD falan alırsınız. Başka değiştirecek parça yok zaten.

Olur da ileride 3D işlemci alırsam diye bir arkadaşım o zaman X serisi anakartlara bakmamı söylemişti. Çok fark var mı aralarında?

Çok büyük fark yok kaliteli bir B650 de yeterli olacaktır.

Arkadaşlar çok özür diliyorum, ciddi anlamda 30 bin vermek içime sinmiyor. Bir şekilde istediğim oyunları her sistem açacak, kimisi daha yüksek fps verecek kimisi 2 yılda o oyunu açamayacak kıvama gelecekken kimisi 3 yılda o kıvama gelecek ama bir şekilde olacak bu dediklerim. Bu yüzden biraz ucuza kaçınıp hazır sistem toplamayı düşündüm, bölümde yeni konu açamadığım için buradan yazıyorum tekrardan. AM4, veya AM5 soketli parçalardanda böyle çin malı olmayan, B serisi anakartlı, GPU ise Nvidia olan ve minimum 12 GB GPU Ram'i olan bir hazır sistem önerirmisiniz? itopya'da jaho strike vardı mesela, kaçırdığım için çok üzülüyorum. 14-15 bin liraya geliyordu..

@messinicocugu @Slippin Jimmy0 @Lyk7a arkadaşlar son kez tagledim, rahatsızlık verdik kusura bakmayın. Kısacası hazır sisteme yönelmek istiyorum, o taraflarda Intel CPU daha iyi olur derseniz o bile olur aslında ama iki seçeneğide görmek isterim, aynı şekilde GPU tarafında NVIDIA ve AMD içinde dediklerim geçerli. Bütçe de 16 diyelim, 1-2 bin daha çıkabilirim çok kalitesiz parça almamak adına.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı