20 bin TL DDR5 sistem önerisi

Hocam anakartı neden o kadar yüksek seçtiniz.
Eğer ileriki yıllarda daha iyi bir işlemci ve ram ekran kartı alırsan uzun ömürlü bir alt yapın olsun. Hem veri yolları olarak ve katman olarak daha iyi anakart.

Hocam anakartı neden o kadar yüksek seçtiniz.
Seçmiş olduğum anakart bu

Resmi site ve daha fazla detay

Hocam Micro ATX olması lazım ve ekran kartım nasıl sizce MSI RTX 4060 Gaming X 8 GB var.
Micro ATX kasa içerisinde sıkışıklık yaratabilir ferah bir ortamın bulunması için Mini - ATX iyidir zaten kasan microyu destekliyor fakat yapısal olarak ön fanlar içeriye yoğun hava sokmak için büyük tasarlanmış basınçlı fanlara sahip olsaydı eğer dediğin doğru Micro ATX kullanabilirdin.

Ekran kartın oldukça yeterli fakat rtx 6000 veyahut 7000 serisinde yenilemen gerekebilir.

Sonuçta oyun oynuyorsun renderlık işin yok.

Micro ATX kasa içerisinde sıkışıklık yaratabilir ferah bir ortamın bulunması için mini - ATX iyidir zaten kasan Micro'yu destekliyor fakat yapısal olarak ön fanlar içeriye yoğun hava sokmak için büyük tasarlanmış basınçlı fanlara sahip olsaydı eğer dediğin doğru Micro ATX kullanabilirdin.

Ekran kartın oldukça yeterli fakat RTX 6000 veyahut 7000 serisinde yenilemen gerekebilir.

Sonuçta oyun oynuyorsun renderlık işin yok.

Ben araştırdım biraz da anakartı daha düşük tutup işlemciyi yükseltecektim mantıklı olur mu 8 k falan da anakartlar var başka ne önerirsiniz + kasamdaki fanlar 3 pinli bu anakartın kaç girişi oluyor fanlar için.

Hocam Micro ATX olması lazım ve ekran kartım nasıl sizce MSI RTX 4060 Gaming X 8 GB var.

Şunu da ekleyim yeni çıkacak AAA oyunlar kaplama yüzünden 16 GB VRAM isteyebilir orta ve orta yüksek ayarlarda oynamak senin için bir değişikilk fark etmiyorsa o kadar kafaya takma fakat ben her şeyi ultrada oynamak istiyorum çok güzel gözüksün dersen ilerleyen dönemlerde minimum buna geçebilirsin;

Ben araştırdım biraz da anakartı daha düşük tutup işlemciyi yükseltecektim mantıklı olur mu 8 k falan da anakartlar var başka ne önerirsiniz + kasamdaki fanlar 3 pinli bu anakartın kaç girişi oluyor fanlar için.

Anakart zemindir dostum asla kısma işlemciden veyahut RAM'dan kısabilirsin ama tecrübe ile sabit anakarttan asla kısma çünkü ilerleyen 3-5 yıl içerisinde alacağın bütün parçalar anakarta bağlı oluyor.

Ben şu an A620M. E kullanıyorum Ryzen7 7700 var tam performans alıyorum fakat 9000 gelecek seriye geçmek istersem anakartı yükseltmek zorundayım çünkü yan taraftaki MOSFET'ler yeterli elektrik akışı sağlayamayabilir.

Diyelim SSD teknolojisi gelişti sen hazırlıklı olursun tak takarsın ben ise yenilemek zorunda kalırım

gibi gibi ...

Şunu da ekleyim yeni çıkacak AAA oyunlar kaplama yüzünden 16 GB VRAM isteyebilir orta ve orta yüksek ayarlarda oynamak senin için bir değişikilk fark etmiyorsa o kadar kafaya takma fakat ben her şeyi ultrada oynamak istiyorum çok güzel gözüksün dersen ilerleyen dönemlerde minimum buna geçebilirsin;

Anakart zemindir dostum asla kısma işlemciden veyahut RAM'dan kısabilirsin ama tecrübe ile sabit anakarttan asla kısma çünkü ilerleyen 3-5 yıl içerisinde alacağın bütün parçalar anakarta bağlı oluyor.

Ben şu an A620M. E kullanıyorum Ryzen7 7700 var tam performans alıyorum fakat 9000 gelecek seriye geçmek istersem anakartı yükseltmek zorundayım çünkü yan taraftaki MOSFET'ler yeterli elektrik akışı sağlayamayabilir.

Diyelim SSD teknolojisi gelişti sen hazırlıklı olursun tak takarsın ben ise yenilemek zorunda kalırım.

Gibi gibi...

Belki ileride pek oynamayabilirim oyunda oyunlar şu an Valorant CS tarzı grafik pek istemiyor ama şu an bütçe böyle toplayıp 3 4 sene harcama yapmayım dıyorum iyi oyunlar oynamam zaten FIFA falan işte anakart yüksek geldi

Diyelim SSD teknolojisi gelişti sen hazırlıklı olursun tak takarsın ben ise yenilemek zorunda kalırım.

Gibi gibi...

7500F ile 7700 çok fark var mi peki.

Belki ileride pek oynamayabilirim oyunda oyunlar şu an Valorant CS tarzı grafik pek istemiyor ama şu an bütçe böyle toplayıp 3 4 sene harcama yapmayım dıyorum iyi oyunlar oynamam zaten FIFA falan işte anakart yüksek geldi

7500F ile 7700 çok fark var mi peki.
Kesinlikle var

Buyur karşılaştırmasını yap.

7700 kule tip soğutucu yeterli mi peki kasam küçük galiba 240 mm sıvı destekliyor bazıları 360 m falan takıyorlar ya. kule yetersiz olursa

İşlemci ya 7500F veya 7700 almayı düşünüyorum uzun süre yükseltme gereği duymaz bnce.

Bence komple sat ve sıfırdan 9060 XT 16 GB topla.

Hocam hata yaptım da DDR4 sistemim var şu an 5500 işlemci tek tek toplarım düşüncesiyle RTX 4060 ve PSU aldım sonradan DDR5 geçince anakartı değiştirim düşüncesiyle biraz böyle kullanacaktım CS Valorant FIFA oynamak için işlemciyi 5600X yapayım dedim anakartım eski araştırdım gen 3 destekliyormuş işlemci ve ekran kartı 4.0 galiba tam performanslı çalışmıyormuş bir yandan DDR4 sisteme işlemci parası vermek istemedim DDR5 geçeyim dedim uygun fiyata da aldığım parca sıfır yine zarar edeceğim satarken de. Anakart MSI A320M PRO-VH Plus.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı