20 bin TL işlemci ve anakart önerisi

Bütçe
20000

Hulker933

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Benim elimde RTX 4060 model ekran kartı, 7500F işlemci ve ASUS A620M-K model anakartım var, FPS oyunlarında FPS düşmeleri ve droplar oyun zevkimi bitirdi neredeyse, bu yüzden işlemci ve anakart değiştirmek istiyorum.
İşlemci olarak: Ryzen 7800x3D.
Anakart olarak: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
Modellerini düşünüyorum elimdeki işlemci beni FPS oyunlarında tatmin etmiyor 240 Hz monitörüm olmasına rağmen Fortnite ve CS:GO'da sabit FPS'ler alamıyorum bütçem ikisine de yetiyor eğer işlemci ve anakartı değiştirdiğim zaman bir uyumsuzluk yaşar mıyım? Benim için işlemci tabanlı oyunlar önemli o yüzden önerilerinize açığım.

Darboğaz olur. Ekran kartın işlemcine yetemez. Bence işlemci değişeceğine ekran kartı değiş zaten işlemcin güçlü. Ayrıca fps dropların düşük bir ihtimalde olsa ssd'den kaynaklı olabilir ssdin ne?

Mesela ekran kartını geliştirirsen şöyle yaparsın.

Ekran kartını 8.000 - 8.500 tl ye satarsın.(Markasına göre değişir ama ortalama fiyat bu.)

Bütçen 28000 bin tl olur.

https://www.sinerji.gen.tr/powercol...ighter-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-51629

21k bunu alırsınız. (açıkçası ısı testine baktığımda 64 dereceyi geçmiyordu.)

Ve ryzen 5 7500f ile rx 7900 gre 1080p de darboğaz yapar. O yüzden de monitörün 1080p ise onu satarsın 4500 tl ye veya daha fazlasına sonra da şu alttakini alırsın.

Son düzenleme:
Darboğaz olur. Ekran kartın işlemcine yetemez. Bence işlemci değişeceğine ekran kartı değiş zaten işlemcin güçlü. Ayrıca FPS dropların düşük bir ihtimalde olsa SSD'den kaynaklı olabilir SSD'in ne?

Mesela ekran kartını geliştirirsen şöyle yaparsın.

Ekran kartını 8.000 - 8.500 TL'ye satarsın.(markasına göre değişir ama ortalama fiyat bu.)

Bütçen 28000 bin TL olur.

https://www.sinerji.gen.tr/powercol...ighter-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-51629

21k bunu alırsınız. (açıkçası ısı testine baktığımda 64 dereceyi geçmiyordu.)

Ve Ryzen 5 7500F ile RX 7900 GRE 1080p de darboğaz yapar. O yüzden de monitörün 1080p ise onu satarsın 4500 TL'ye veya daha fazlasına sonra da şu alttakini alırsın.

Hocam benim bildiğim darboğaz, işlemci ekran kartına yetmediği zaman olmuyor muydu sonuçta ben hep düşül ayarlarda performans modunda falan oynayacağım, RTX 4060 la çok mu uyumsuz olur bu işlemci.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı