1Mehmet_Bey
Decapat
Daha fazla
Soğutucu için bütçe 400TL kadar artabilirse Peerless Assassin 120 alabilirsiniz. Bütçe artmazsa anakartı Asus B650M-R veya Asus B650M-K alıp soğutma bütçesine 1k daha ekleyip 2.5k civarına ortalama bir sıvı soğutma da alabilirsiniz.Hocam RAM ve soğutucu da dahil olacak bu bütçeye.
@mrat.ak, ben de sana 20 kişi sayarım çevremden bu RAM'i alan. Bizim için milli RAM oldu ve kimsede 1 sorun dahi çıkmadı. RAM'de herhangi bir sorun yok.
Hocam RAM ve soğutucu da dahil olacak bu bütçeye.
Siz alıp kullanmaya devam edin, şimdiye kadar onlarca RAM kullandım ve hayatımda bu kadar dandik bir RAM kullanmadım, kullanamadımda zaten bozuk çıktılar, sağlam olarak alanlarda EXPO falan açınca patlıyor, bunları laf olsun diye değil tecrübeye sabit söylüyorum.
Siz alıp kullanmaya devam edin, şimdiye kadar onlarca RAM kullandım ve hayatımda bu kadar dandik bir RAM kullanmadım, kullanamadımda zaten bozuk çıktılar, sağlam olarak alanlarda EXPO falan açınca patlıyor, bunları laf olsun diye değil tecrübeye sabit söylüyorum.
Hocam 7500F daha uygun gibi bellek hızı 5200 MHz yazıyor ben RAM'ı 6000 MHz alsam uyumlu oluyor mu çok anlamıyorum.
İslemci:
Sadece oyun için:
AMD Ryzen 5 9600X
AMD Ryzen 5 9600X 100-100001405WOF detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
İşin içine renderda girecekse:
AMD Ryzen 7 7700
AMD Ryzen 7 7700 100-000000592 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Anakart:
Asus Prime B650M-R AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Asus Prime B650M-R AM5 (LGA 1718) Soket Anakart 90MB1H30-M0EAY0 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Biostar B650MP-E Pro AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Biostar B650MP-E Pro AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Colorful Battle-AX B650M-Plus V14 AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Colorful Battle-AX B650M-Plus V14 AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Sogutucu:
Thermalright Peerless Assassin 120 Hava Soğutucu
Mükemmel performans için altı saf Bakır ısı borusu ve optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120 mm fanlar.www.gaming.gen.tr
RAM:
Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MT
Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MT PVV516G60C30 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Ne hikmetse eski sistemimde bende Patriot RAM kullanıyordum ve hiç sorun yaşamadım. Onerdigin RAM ile aynı modulu kullaniyor, sorun cikmasi gerekiyorsa Hynix modullu RAM'lerin hepsinde cikar.
Sadece oyun için ama 7500F daha uygun gibi 5200 MHz yazıyor RAM'i 6000 MHz alsam uyumlu oluyor mu?
Dostum ben tecrübeye sabit konuştum, alın aldırın kullanın, ben söyledim benden çıktı, o fiyatlara hem 6000MHz hem CL30 hem EXPO hem XMP olacak ve sorunsuz kullanılacak öyle mi hadi bakalım