20 dakika kas çalışmak yeterli midir?

Normalde 17-18 yaşından önce fitness yapmak önerilmez. Eğer şınav, mekik, barfiksten bahsetiyorsan bir zararı olacağını düşünmüyorum. Yarım saati geçme, bedenini fazla zorlama.
 
Normalde 17-18 yaşından önce fitness yapmak önerilmez. Eğer şınav, mekik, barfiksten bahsetiyorsan bir zararı olacağını düşünmüyorum. Yarım saati geçme, bedenini fazla zorlama.
Bence Mesajımda Kızgın atılcak birşey yok? Fitness ın yaşı yoktur. Kaldırdığınız kiloya göre değişir.Ve sağlığa etkisi olumludur ben araştırdım. Bilip bilmeden konuşmayalım.
 
Ne yaptığını da yazsaydın daha iyi olurdu. Muhtemelen spordan pek keyif almıyorsun ve hemen bitirmek istiyorsun. Görüntünden memnun değilsin demek ki ama spora da pek odaklı değil gibisin.

O yaşlarda spor yaparken çok dikkatli olmak lazım. Yanlış yaparsanız kendinize zarar verebilirsiniz. Bu yüzden mümkünse yanınızda büyüğünüz veya spordan anlayan birileri olursa daha iyi olur. Tabi en ideali spor salonuna gidip hocalarla çalışmak. Yakınlarda belediyenin ucuz vs salonu varsa gidebilirsin.

Bu imkanların yada bu şekilde çalışacak durumun yoksa konuyu çok iyi araştır. Hocaların videolarını sıkılmadan izle. Kendini bilgilendir. Spor yapayım derken sağlığını daha kötü etkilemeni istemem. Kendini fazla zorlayacak riskli hareketlerden kaçınmaya çalış. Yeni başlıyorsan en temel düzeyde hareketleri doğru yapmaya odaklı çalış.

Ağırlık çalışıyorsan yüksek ağırlıkların altına girmek gibi büyük bir hataya düşme. Daha önce spor yapmadıysan o yaşlarda vücut ağırlıklı çalışarak önce biraz temel yapman daha iyi olacaktır.

Özellikle ısınmaya çok önem ver. Sadece kaslarına yönelik değil, yürüyüş koşu vs gibi kardiyovasküler çalışmaya da önem ver. Futbol basketbol oynarken keyif alıyorsan onları da yapabilirsin. Bunlar dışında esnekliği de önem ver. Böyle olursa esnek, kondisyon ve güç odaklı çalışacağın için her açıdan daha iyi seviyeye gelebilirsin.

Evde çalışıyorsan barfiks alabilirsen çok iyi olur. Üst vücut için harika bir egzersiz.

Henüz yaşın biraz küçük olduğundan dediğim gibi kontrollü ve araştırarak sağlığına dikkat ederek ilerlemeye çalış.
 
Son düzenleme:
@Batina Nickli arkadaş gayet güzel anlatmış, ek olarak ısınırken kaslarını esnetme veya germe gibi bir hataya düşme, en iyi çalışan kas soğuk kastır, kasları esnetirsen kasa rahalama komudu gider ve antrenman esnasında sakatlığa davetiye çıkarırsın. Benim tavsiyem ilk başta hafif ağırlıklarla yüksek tekrar yap, Overhead Press, Row, Deadlift, gibi hareketleri tecrübe kazanmadan yapma, bu hareketlerde çok sakatlık yaşanır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı